Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Перфектна визия за работния ден
Перфектното облекло за работния ви ден зависи от това в каква сфера работите....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Десет прости начина да детоксикирате тялото си всеки ден
Достатъчно е обаче да се направят някои промени към по-здравословен живот, за да се премахнат токсичните натрупвания в тялото. Ето десет от тях.
1....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Десет неща, които трябва да направите до края на лятото
Ако все още не сте се възползвали от лятната си отпуска, значи е време да го направите, не остава много! Ето ви и няколко идеи за незабравими летни занимания:
1....
Погача за рожден ден
Оставя се добре да се охлади специалната погача, преди да се украси с фигурките от фондан. Закрепването им става със сладкарско лепило.
Получи се 2.360 кг погача за рожден ден - нека да има и да сме здрави :)...
Меденки за рожден ден
Когато се извадят от фурната, меденките се оставят за кратко да се поохладят, защото са много меки.
Декорират се с фондан, шоколад, шоко криспита или както на вас ви харесва.
Меденките за рожден ден са готови....
Кекс Ден и нощЯйцата се разбиват с захарта до побеляване с миксер, прибавя се на тънка струя млякото и олиото, аз бъркам с лъжица.
Прибавя се есенцията ром. Бакпулверът се смесва с брашното и се слага към останалата смес.
Готовата...
1
Гофрети ден и нощ
Пуснете гофретника да загрее до желаната температура.
В отделна купа разбийте яйцата, добавете млякото, маслото и ванилията.
Изсипете яйчената смес при брашното....
Питка за Бабин ден
Аз направих 21 еднакви топчета, които се събраха точно в тавичката ми.
Оставете я да втаса още веднъж за около 30 минути. Разбийте жълтъка с 2-3 капки олио и няколко капки вода....
Торта Ден и НощПо желание може да разрежете всеки блат на 2 отделни и да се получат общо 4 блата....
1
Кифлички Ден и Нощ
Слагаме го да престои за денонощие в хладилник.
След това разточваме тестото на тънък лист и го нарязваме на правоъгълници.
Разбиваме сметаната с жълтъка....