Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Скариди с жива бира
Измиваме скаридите. Накълцваме чесъна.
Поставяме скаридите, чесъна, дафиновия лист, бахара и солта във висок тиган и се заливаме с бирата.
Задушава се на бавен огън 10 минути, докато скаридите почервенеят.
Когато...
Палачинки с жива мая
На порции започнете да добавяте брашно, като не спирате да бъркате.
Трябва да получите смес за палачинки, която е с консистенция на боза.
Намазнете с олио тиган с незалепващо покритие....
Хляб с жива закваска
Готовия хляб с жива зaкваска оставете да се охлади върху решетка и го разрежете....
Сандвич Бан ми
Нареждаме и мариноваме месото и морковите и оставяме да престоят в хладилник около 24 часа.
Месото се изпържва....
Портокаловите ми курабийки
Фурната се включва да загрява на 180 градуса. В купата на миксера се слагат 1 яйце +1 жълтък, мекото масло, захарта, пакетчето ванилова захар и разбиваме до побеляване....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Ръжен хляб с жива мая
Може да отнеме поне час, ако са две хлебчета, а ако е един диетичен хляб - до два часа.
Ръжения хляб с жива мая напръскайте с вода и завийте с кърпа....
Овесен хляб с жива мая
В последните 10 минути може да увеличите на 190 градуса.
Когато е готов домашният хляб, покрийте с кърпа и го оставете да изстине.
Овесеният хляб с жива мая е много вкусен....
Пълнозърнест хляб с жива закваска
Оставяме да втаса около 5-6 ч. Отново пускаме машината за размесване на тестото около 5 мин. Оставяме отново да втаса около 1-2 ч.
Отгоре поръсваме с брашно и с остър нож правим разрези....
Ястие Сърцето ми вземи
Лукът се нарязва на ситно и се изсипва в намаслена йенска тенджера.
Поставя се в микровълнова фурна за 2 мин на пълна мощност.
Сърцата се измиват и изчистват, поръсват се с пилешкия бульон и се прибавят към лука....
Мекиците на баща ми
След като той си замина, известно време ги правеше майка ми. Сега и тя не може, защото е доста възрастна - наближава стоте, пък и вече не си спомня рецептата. Затова се наложи да експериментирам....
Любимата ми пилешка супаНаливаме водата и добавяме всички подправки, може да използвате и малко от бульона.
Варим до готовност. Добавяме фидето и правим застройката, оставяме пилешката супа да поври, докато стане готово фидето....
1
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
1
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
5
Пържен ориз не по китайскиВ тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
4
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....