Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мързелива и бърза баницаМързелива и бърза баница
Налейте олиото в малка тавичка и го разпределете равномерно по дъното и стените ѝ. В купа разбийте яйцата и добавете натрошеното сирене при непрекъснато бъркане към тях налейте млякото. Изберете 8 тънки филийки сух...
Мързелив Шиш ТаукМързелив Шиш Таук
Поднесете мързелив шиш таук с пържени картофки с чеснов сос....
Мързеливки с 3 вида брашноМързеливки с 3 вида брашно
В купа смесваме трита вида брашно, в средата се чуква едно яйце, добавяме кисело мляко с разбита в нега сода за хляб да шупне....
Мързелив киш в лавашМързелив киш в лаваш
Сложете соления киш да се пече в загрята фурна на 200°С за около 25-30 минути. Бон апети с този мързелив киш с лаваш!...
Мързелив и вкусен ябълков сладкишМързелив и вкусен ябълков сладкиш
Сипете кексовата смес върху ябълките и оставете да престои така 10-тина минути. През това време загрейте фурната на 180 градуса. Печете ябълковия сладкиш около 40 минути....
Мързелив и много бърз тутманикМързелив и много бърз тутманик
Преди да се сложи да се пече отгоре тутманикът се намазва с останалата мазнина. Пече се около половин час докато порозовее отгоре....
Мързелив и икономичен сладкиш с ябълкиМързелив и икономичен сладкиш с ябълки
Изчакайте ябълковият сладкиш да изстине и го обърнете върху поднос. Мързеливият и икономичен сладкиш с ябълки е готов....
Мързелив и пухкав тутманик без месенеМързелив и пухкав тутманик без месене
Може да разчупите и поднесете този мързелив и пухкав тутманик без печене още докато е топъл. Добър апетит!...
Как да намалим риска си от инсулт, ако сме генетично предразположениКак да намалим риска си от инсулт, ако сме генетично предразположени
Неизбежно е да се запитате – имате ли генетична предразположеност към инсулт? Последни проучвания установяват, че когато фамилната обремененост е силна, то в поколенията се отчита по-висок риск от инсулт....
Бухтички със сирене от детството ниБухтички със сирене от детството ни
Пресятото брашно се смесва на сухо със солта, захарта , сиренето и содата. Сипва се по малко хладка вода и се бърка до оформяне на тесто за точене. Точи се на масата и се реже на ромбоиди. Пържат се в сгорещено...
Стресът ни кара да сме гладниСтресът ни кара да сме гладни
1
За много от нас стресът е ежедневие. За съжаление според учените той води до затлъстяване, а няма как да кажем на тялото ни да не се стресира, като всеки ден попадаме в стресови ситуации. Дори всеки ден да ядете здравословна...
Приложение ни помага да не сме прахоснициПриложение ни помага да не сме прахосници
Двама френски студенти измислиха хитър начин, с който да се предотврати огромното разхищение на храна, което от години съществува в столицата на Франция Париж. Младежите са създали мобилно приложение, което осъществява...
Еврика! Ензим мутант спасява планетата ни от пластмасатаЕврика! Ензим мутант спасява планетата ни от пластмасата
Мутирал ензим ще помага на човечеството да рециклира пластмасата. В него може би ще открием спасението на света. Международен екип от учени случайно стигна до откриването на мутирал индустриален ензим. Той има най-невероятната...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Усмивката ни издава какви смеУсмивката ни издава какви сме
Усмивката на всеки е уникална като пръстовите отпечатъци. Тя се различава по специфичен начин от тези на другите хора. Чрез нея ние изразяваме емоции, които не можем да скрием. Занимаващи се с езика на жестовете твърдят...
Колко сол ни трябва, за да сме здравиКолко сол ни трябва, за да сме здрави
Каменната и морската сол винаги е играла важна роля за хората. Тя не е само подправка. Солта съдържа елементи, които определят здравословното ни състояние. Смята се, че ако е нямал сол на борда на кораба си, за да осоли...
Докато сме будни, мозъкът ни може да спиДокато сме будни, мозъкът ни може да спи
Дори и при бодърстващи животни някои от участъците на главния мозък могат да заспиват. Най-вероятно сънят им е нужен, за да се заредят с калций и да започне синтезът на веществата, необходим за установяване на комуникация...
Еврика! Вече няма да варим оризаЕврика! Вече няма да варим ориза
В най-скоро време ще можем да консумираме ориз без да го варим. За това ще помогнат индийски учени, които в момента разработват нов сорт ориз. Целта им е той да се готви само като се накисне във вода. Според вестник "...
Генетични заболяванияГенетични заболявания
Вероятността от развитието на следните заболявания може да бъде определена с помощта на генетични изследвания: Висок холестерол Хората с хиперхолестеролемия, която е генетично заболяване, имат много високи нива на лош...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....