Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мързелива и бърза баница
Налейте олиото в малка тавичка и го разпределете равномерно по дъното и стените ѝ.
В купа разбийте яйцата и добавете натрошеното сирене при непрекъснато бъркане към тях налейте млякото.
Изберете 8 тънки филийки сух...
Мързеливки с 3 вида брашно
В купа смесваме трита вида брашно, в средата се чуква едно яйце, добавяме кисело мляко с разбита в нега сода за хляб да шупне....
Мързелив киш в лаваш
Сложете соления киш да се пече в загрята фурна на 200°С за около 25-30 минути.
Бон апети с този мързелив киш с лаваш!...
Мързелив и вкусен ябълков сладкиш
Сипете кексовата смес върху ябълките и оставете да престои така 10-тина минути.
През това време загрейте фурната на 180 градуса.
Печете ябълковия сладкиш около 40 минути....
Мързелив и много бърз тутманик
Преди да се сложи да се пече отгоре тутманикът се намазва с останалата мазнина. Пече се около половин час докато порозовее отгоре....
Мързелив и икономичен сладкиш с ябълки
Изчакайте ябълковият сладкиш да изстине и го обърнете върху поднос.
Мързеливият и икономичен сладкиш с ябълки е готов....
Мързелив и пухкав тутманик без месене
Може да разчупите и поднесете този мързелив и пухкав тутманик без печене още докато е топъл.
Добър апетит!...
Как да намалим риска си от инсулт, ако сме генетично предразположени
Неизбежно е да се запитате – имате ли генетична предразположеност към инсулт?
Последни проучвания установяват, че когато фамилната обремененост е силна, то в поколенията се отчита по-висок риск от инсулт....
Бухтички със сирене от детството ни
Пресятото брашно се смесва на сухо със солта, захарта , сиренето и содата.
Сипва се по малко хладка вода и се бърка до оформяне на тесто за точене.
Точи се на масата и се реже на ромбоиди.
Пържат се в сгорещено...
Стресът ни кара да сме гладниЗа много от нас стресът е ежедневие. За съжаление според учените той води до затлъстяване, а няма как да кажем на тялото ни да не се стресира, като всеки ден попадаме в стресови ситуации.
Дори всеки ден да ядете здравословна...
1
Приложение ни помага да не сме прахосници
Двама френски студенти измислиха хитър начин, с който да се предотврати огромното разхищение на храна, което от години съществува в столицата на Франция Париж.
Младежите са създали мобилно приложение, което осъществява...
Еврика! Ензим мутант спасява планетата ни от пластмасата
Мутирал ензим ще помага на човечеството да рециклира пластмасата. В него може би ще открием спасението на света.
Международен екип от учени случайно стигна до откриването на мутирал индустриален ензим. Той има най-невероятната...
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Усмивката ни издава какви сме
Усмивката на всеки е уникална като пръстовите отпечатъци. Тя се различава по специфичен начин от тези на другите хора. Чрез нея ние изразяваме емоции, които не можем да скрием.
Занимаващи се с езика на жестовете твърдят...
Колко сол ни трябва, за да сме здрави
Каменната и морската сол винаги е играла важна роля за хората. Тя не е само подправка. Солта съдържа елементи, които определят здравословното ни състояние.
Смята се, че ако е нямал сол на борда на кораба си, за да осоли...
Докато сме будни, мозъкът ни може да спи
Дори и при бодърстващи животни някои от участъците на главния мозък могат да заспиват. Най-вероятно сънят им е нужен, за да се заредят с калций и да започне синтезът на веществата, необходим за установяване на комуникация...
Еврика! Вече няма да варим ориза
В най-скоро време ще можем да консумираме ориз без да го варим. За това ще помогнат индийски учени, които в момента разработват нов сорт ориз. Целта им е той да се готви само като се накисне във вода.
Според вестник "...
Генетични заболявания
Вероятността от развитието на следните заболявания може да бъде определена с помощта на генетични изследвания:
Висок холестерол
Хората с хиперхолестеролемия, която е генетично заболяване, имат много високи нива на лош...
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....