Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пица Обичам теПица Обичам те
3
Разточвам тестото с точилка във формата на сърце, надупчвам го с вилица и го намазвам с доматен сос. Пека го 10 минути на горен и долен реотан при 200 градуса и след това отгоре слагам руколата, гъбите и другите продукти...
Мъфини Обичам теМъфини Обичам те
1
Кафявата смес разпределяте в 12 форми за мъфини, в които предварително сте поставили хартиени кошнички, а в средата на всяка кошничка поставяте по едно вече замразено сърце, като го натискаме добре, докато достигне дъното...
Кренвирши Обичам теКренвирши Обичам те
1
Кренвиршите се обелват и цепват на две по дължина като разрезът трябва да стига на 2 см от края. Двете стърчащи половинки се прегъват така че заедно с неразрязания край да образуват сърце....
Торта Обичам теТорта Обичам те
8
Печем блат като за реване на 180 градуса. Като изстине, режем на на две. Сиропираме с компот от ягоди. Между блатовете мажем с крема от сметана. Отгоре покриваме пак със сметана. Оформяме украса от разбитите на...
Коктейл Петнисти БикиниКоктейл Петнисти Бикини
Украсяваме с парченцето лимонова обелка и имаме един готов и вкусен коктейл Петнисти Бикини....
Обичаме кафе заради генетична еволюцияОбичаме кафе заради генетична еволюция
Учени успяха да дешифрират генома на кафето и откриха, че обичаме ободрителната напитка заради нейна генетична еволюция, която не е настъпила при какаото и чая....
Кафе по лиежкиКафе по лиежки
Смесваме подсладеното кафе със сладоледа и натрошения лед. С помощта на миксер разбиваме до получаването на еднороден крем. Разпределяме получения крем в отделни чаши и ги гарнираме с бита сметана....
Кафе по либийскиКафе по либийски
Кафето се смесва с водата в джезве и се кипва, сваля се от котлона и се кипва отново. Процедурата се повтаря още веднъж, като при третото слагане на котлона се добавят кардамон и шафран. Сервира се без да се подслажда...
Кафе по бразилскиКафе по бразилски
1
Сварява се кафе и докато е горещо, в него се пуска настърганият млечен шоколад. Млякото се кипва и се добавя по малко в кафето, като непрекъснато се разбива....
Кафе по ескимоскиКафе по ескимоски
1
Топлото кафе разлейте в чаши. Добавете към всяка от тях по 1 разбит със захар жълтък. Поръсете с пръчици и поднесете....
Кафе по холивудскиКафе по холивудски
Какаото се смесва със захарта и малко мляко и се разбърква до пълно разтваряне. Добавя се останалото мляко и солта и при непрекъснато бъркане се загрява 10 минути на бавен огън, без да кипне. Сваля се от котлона и...
Едно кафе в шоколадова фунийка, моля!Едно кафе в шоколадова фунийка, моля!
Ако сте пристрастен почитател на сладкото и кофеина, значи със сигурност веднага ще пожелаете да опитате най-модерното кафе за момента в Йоханесбург. То представлява перфектна комбинация от вафлена фунийка, чиято вътрешност...
Сладоледено кафе по италианскиСладоледено кафе по италиански
Жълтъците се смесват с половината от захарта. Млякото, кафето и останалата захар се кипват и веднага се свалят от котлона. Горещото мляко се излива в жълтъците и сместа се загрява на котлона, докато се сгъсти, но без...
Турско кафе по кърджалийскиТурско кафе по кърджалийски
1
В медно джезве слагаме кафето, което е смес от арабика и леблебия 5 към 1, добавяме захарта и заливаме с водата. Разбъркваме няколко пъти с лъжичка. Слагаме джезвето върху котлон и варим кафето на слаб огън. Когато...
Камелия по бикини в новия си клипКамелия по бикини в новия си клип
Блондинката позира пред камерата в паркинга на мол, където се разхожда с бюстие и бикини на черни и бели райета....
Кафе по графикКафе по график
Истинските ценители на кафето знаят, че любимата им напитка, консумирана сутрин и вечер, се поръчва и пие по съвсем различен начин. Една от най-разпространените традиции в пиенето на кафе е, че кафе с алкохол не се поръчва...
Орехова торта с кафе по рускиОрехова торта с кафе по руски
Отделят се белтъците на 4 яйца. Четири жълтъка се смесват със захарта, накрая се добавя кафето и се разбърква всичко. Постепенно се добавят 200 грама брашно, смесено със содата и с половината орехи. Белтъците се разбиват...
Афогато - сладолед с кафе по неаполитанскиАфогато - сладолед с кафе по неаполитански
С горещото еспресо се залива сладоледът, всяка порция се украсява с по две половинки бишкоти и се сервира веднага....
Как си вредим, ако пием безкофеиново кафеКак си вредим, ако пием безкофеиново кафе
Кафето е класическата сутрешна напитка за събуждане и зареждане на тялото за напрегнатото ежедневие. Кофеинът в кафето обаче прави много хора твърде нервни и затова все по-модерно става безкофеиновото кафе. От него...
Анджелина Джоли не обича да е на едно място по КоледаАнджелина Джоли не обича да е на едно място по Коледа
Звездната двойка Анджелина Джоли и Брад Пит обичат да посещават много и различни места по Коледа....
Пророчествата на Баба Ванга се сбъдват едно по едноПророчествата на Баба Ванга се сбъдват едно по едно
1
Баба Ванга, безспорният български феномен, продължава и днес да ни вълнува с предсказанията си. Тя е пророкувала за години напред, а част от предсказанията ѝ вече са се сбъднали. Ето кои са те: 1968 година – войски...
Обичате лилаво – ще живеете по-дългоОбичате лилаво – ще живеете по-дълго
1
Ако обичате лилави плодове, вие зареждате тялото си с полифеноли, а те намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания. Тъмното грозде, къпините, черниците са сред доставчиците на полифеноли....
Ако се будите по едно и също време вечер, вижте какви проблеми иматеАко се будите по едно и също време вечер, вижте какви проблеми имате
1
Вътрешният ни часовник използва всеки метод, за да ни сигнализира за проблеми от физическо и духовно естество. А ако със съзнанието си отричаме тревогите си, то организмът ни ще използва подсъзнанието. Ако редовно се будите...
Обичаните сусамови хлебчетаОбичаните сусамови хлебчета
Оформете хлебчетата и ги подредете в средна тава (38 на 25) на малко разстояние едно от друго, покрита с хартия за печене. Покрийте и оставете на топло място, за да удвоят отново обема си....
Кое кафе е по-полезно?Кое кафе е по-полезно?
Всички видове кафе съдържат голямо количество баластни вещества, които са много полезни за организма, но и до ден днешен кафето си остава противоречива напитка за науката. В миналото дълго време битуваха твърдения, че...