Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Отвара от семена на пъпеш при пясък в бъбреците
Ако пясъкът в бъбреците е много, може да се добави при варенето и шепа от костилки от череши, счукани на прах....
Чай от ябълкови кори при камъни и пясък в бъбреците
Поставете коричките във фурна с конвекция за около 15 минути, докато се сбръчкат, но без да покафеняват. Доизсушете ги за няколко часа на стайна температура....
Речен костур на фурнаПоложете филетата от речен костур на фурна и отгоре разпределете още винегрет.
Тази печена риба е толкова вкусно, практично и лесно ястие, което ще се превърне във ваше любимо за празник и делник!
Добър апетит!...
2
Сладкиш Мокър пясъкНастържете портокаловата кора вътре на много фино ренде, стараейки се да не обхващате бялата част, за да не нагарча....
1
Юнашки джоланчета в глина
Сложете джоланите в глинен съд, полейте по малко мед и ги посолете. Между месото сложете скилидките чесън и зрънцата бахар....
Плодов сладкиш с орехов пясъкГотовия плодов сладкиш оставете да се охлади леко и го обърнете върху поднос.
За ореховия пясък разбъркайте смлените орехи с какаото, 1 с.л. пудра захар, разтопените 2 с.л. масло и няколко пресни малини....
3
Постен гювеч с грах и зеленчуци в глина
Постният гювеч се пече на 200°C за около 1 час.
При сервиране гювечът се поръсва с пресен наситнен магданоз.
Постният гювеч с грах и зеленчуци в глина е много вкусен....
Весталките – най-могъщите жени на древността
Във времената, в които положението на жените било сходно с това на робите и селскостопанските животни, имало група жени, които стояли почти на върха на обществото....
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Народна медицина с глина
При ревматизъм на краката и ръцете се препоръчва да добавите морска сол към глинената баня....
Гадаене с пясък
Това може да се случи на всякаква площ, покрита с пясък. Още по-лесно е, когато сте на море и имате цял плаж на разположение....
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
4
Топящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захар
И тази която аз предлагам е: Към 50 г фина захар се добавя само 1 ч.л. вода. Разбърква се, става на пясък и се слага в голяма решетъчна лъжица....
Как се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат сами
Трябва да се получи гъсто лепнещо тесто. Оставя се да почине 10 минути.
Бухтичките се пържат в маслена баня и затова в малка касерола се налива олиото....
Как се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Лечителите на древността
Лекарствата на древността
Но с какво тези лечители са лекували след като не е имало лекарства каквито използваме днес?...