Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Отвара от семена на пъпеш при пясък в бъбрецитеОтвара от семена на пъпеш при пясък в бъбреците
Ако пясъкът в бъбреците е много, може да се добави при варенето и шепа от костилки от череши, счукани на прах....
Чай от ябълкови кори при камъни и пясък в бъбрецитеЧай от ябълкови кори при камъни и пясък в бъбреците
Поставете коричките във фурна с конвекция за около 15 минути, докато се сбръчкат, но без да покафеняват. Доизсушете ги за няколко часа на стайна температура....
Речен костур на фурнаРечен костур на фурна
2
Положете филетата от речен костур на фурна и отгоре разпределете още винегрет. Тази печена риба е толкова вкусно, практично и лесно ястие, което ще се превърне във ваше любимо за празник и делник! Добър апетит!...
Сладкиш Мокър пясъкСладкиш Мокър пясък
1
Настържете портокаловата кора вътре на много фино ренде, стараейки се да не обхващате бялата част, за да не нагарча....
Юнашки джоланчета в глинаЮнашки джоланчета в глина
Сложете джоланите в глинен съд, полейте по малко мед и ги посолете. Между месото сложете скилидките чесън и зрънцата бахар....
Плодов сладкиш с орехов пясъкПлодов сладкиш с орехов пясък
3
Готовия плодов сладкиш оставете да се охлади леко и го обърнете върху поднос. За ореховия пясък разбъркайте смлените орехи с какаото, 1 с.л. пудра захар, разтопените 2 с.л. масло и няколко пресни малини....
Постен гювеч с грах и зеленчуци в глинаПостен гювеч с грах и зеленчуци в глина
Постният гювеч се пече на 200°C за около 1 час. При сервиране гювечът се поръсва с пресен наситнен магданоз. Постният гювеч с грах и зеленчуци в глина е много вкусен....
Весталките – най-могъщите жени на древносттаВесталките – най-могъщите жени на древността
Във времената, в които положението на жените било сходно с това на робите и селскостопанските животни, имало група жени, които стояли почти на върха на обществото....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
Ето така се осолява сланина....
Народна медицина с глинаНародна медицина с глина
При ревматизъм на краката и ръцете се препоръчва да добавите морска сол към глинената баня....
Гадаене с пясъкГадаене с пясък
Това може да се случи на всякаква площ, покрита с пясък. Още по-лесно е, когато сте на море и имате цял плаж на разположение....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
И тази която аз предлагам е: Към 50 г фина захар се добавя само 1 ч.л. вода. Разбърква се, става на пясък и се слага в голяма решетъчна лъжица....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Трябва да се получи гъсто лепнещо тесто. Оставя се да почине 10 минути. Бухтичките се пържат в маслена баня и затова в малка касерола се налива олиото....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Лечителите на древносттаЛечителите на древността
Лекарствата на древността Но с какво тези лечители са лекували след като не е имало лекарства каквито използваме днес?...