Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Жерар Депардийо стана руски гражданинЖерар Депардийо стана руски гражданин
Руският президент Владимир Путин подписал указ, с който дава право на руско гражданство на френският актьор Жерар Депардийо, се казва в съобщение на пресслужбата на Кремъл....
Кръгли бухтички от селоКръгли бухтички от село
Разбъркваме добре, като трябва да получим гъсто и лепкаво тесто, ако има нужда добавяме малко вода или брашно. С намаслена лъжица загребваме от тестото и пържим на маслена баня в силно сгорещено олио....
Пататник от село МомчиловциПататник от село Момчиловци
Изравнете повърхността на този традиционен пататник и го сложете да се пече в предварително загрята фурна на около 180 °C до златисто. Нарежете готовия пататник от село Момчиловци на парчета и го сервирайте....
Деси Тенекеджиева изкуши ДепардийоДеси Тенекеджиева изкуши Депардийо
Това толкова впечатлило Жерар Депардийо, че той приел поканата на Деси да участва в церемонията, без да се замисли изобщо. Жерар блести с нова роля във филм, в който му партнира талантливата брюнетка....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как лесно да се преместим в новото жилищеКак лесно да се преместим в новото жилище
Преместването в ново жилище може да бъде истински ад, ако не успеете да се организирате правилно. Нека опаковането на багажа и пренасянето му се превърне в забавление, като следвате следните съвети: Организирайте се. Правилната...
Усукан тутманик от моето селоУсукан тутманик от моето село
Оставяте усукания тутманик да втаса отново за 30-40 минути. Преди да сложите селския тутманик да се пече, го намазвате с рабития жълтък и прясното мляко....
Класическа туршия от село ТрудКласическа туршия от село Труд
Разбира се, че може да се сложи и червено зеле тук-там в бидона, за да си поиграете с цвета. Аз, обаче, не харесвам това....
Домашна орехова торта от селоДомашна орехова торта от село
2
Докато блатовете се пекат, приготвям крема. Разбивам яйцата и захарта отделно, прибавям брашното и ванилията и малко мляко, за да стане на рядка каша....
Кървавица от село Злато ПолеКървавица от село Злато Поле
Всичко се нарязва на ситни кубчета. Слага се в голяма тава и се запържва леко. Добавя се оризът се запържва. Всичко се обърква много добре, прибавя се сол и черен пипер на вкус. Оставя се да изстине....
Разкошна кавърма от село СкравенаРазкошна кавърма от село Скравена
След това се прибавят доматите и всички подправки - шарената сол, червения и черен пипер, захарта, солта, бахара, дафиновите листа и чубрицата и се оставя да ври на слаб огън за 25 -30 минути....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Телешки тас кебап от наше селоТелешки тас кебап от наше село
След това остава да се залее с бульона или горещата вода (по наш избор), посоляваме си с 1-2 щипки сол на вкус солчица и го оставяме да си ври на умереният огън....
Вързана солена баница от моето селоВързана солена баница от моето село
Оставяте селската вита баница да втаса 1 час. Намазвате вързаната солена баница от моето село отгоре с разбито яйце и печете в сгорещена фурна....
Каша с тиквички от село ТрудКаша с тиквички от село Труд
Поставя се на огъня и се бърка, за да се запече и леко да промени цвета си и от бял да стане леко златисто-кафеникав. След това изсипвам брашното в купичка и я отделяме настрана. 5....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....