Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Цветна градина с ориз, лапад и тиквички
Украсете ястието с пресните пера от чесън и листата от джоджен и мента, като образувате цветна градина.
Радост за очите и небцето е тази моя цветна градина с ориз, лапад и тиквички, но е и изключително вкусно!...
Скариди с жива бира
Измиваме скаридите. Накълцваме чесъна.
Поставяме скаридите, чесъна, дафиновия лист, бахара и солта във висок тиган и се заливаме с бирата.
Задушава се на бавен огън 10 минути, докато скаридите почервенеят.
Когато...
Хляб с жива закваска
Готовия хляб с жива зaкваска оставете да се охлади върху решетка и го разрежете....
При аденом на простатата - зайча сянка (аспарагус)
Рецептата за отвара от зайча сянка при аденом на простатата е от книгата “Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине", колектив, 2005...
Пълнозърнест хляб с жива закваска
Най-напред си активираме закваската със 100 мл вода и брашно около 70-100 г, което отнема около 2-3 ч., в зависимост от топлината в помещението.
Във ваничката прибавяме хладката вода, мазнината и останалите продукти. Пускаме...
За подобряване на метаболизма - корен от зайча сянка (аспарагус)
Рецептата за отвара от коренища на зайча сянка е от книгата “Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине", колектив, 2005...
Градинска мусака
Задушаваме ориза в олиото заедно с нарязания на ситно лук.
Наливаме 1-та чаша прясно мляко, объркваме сместа и я прехвърляме я намаслена тава.
Отгоре поръсваме натрошеното сирене, нареждаме нарязаните на филийки домати...
Вкусна градинска салата
По желание може да добавите към вкусната градинска салата магданоз и сусам....
Перфектната градинска салата
Разбъркваме добре, ако е необходимо, добавяме още сол към перфектната градинска салата....
Богата градинска супа
Загрейте съд с мазнина.
Нарежете праза и го задушете. Нарежете стеблата на магданоза, чубрицата и ригана и ги добавете към праза и зелелто. Когато зеленчуците в съда омекнат, добавете тиквичките на кубчета и зеления боб...
Градинска бобена яхния
Невероятно вкусна градинска бобена яхния с шарен боб, тиква и брашно от елда! Протеинова и засищаща!
Гозба за една уютна семейна вечеря!
Чудно Вкусно!...
Суфлето на градинаряНакълцайте лука и го запържете за кратко с каймата в сгорещената мазнина. Поръсете с брашното, овкусете със сол, черен пипер и риган.
Добавете граха и нарязаните моркови, долива се малко гореща вода и се задушава всичко...
1
Суфлето на градинаряНакълцайте лука и го запържете за кратко с каймата в сгорещената мазнина. Поръсете с брашното, овкусете със сол, черен пипер и риган.
Добавете граха и нарязаните моркови, долива се малко гореща вода и се задушава всичко...
1
Пухкава питка с жива мая и кисело мляко
Маята се втрива със захарта. След това се добавя във водата заедно със 1 ч.л. сол и 1 ч.л. брашно. Оставя се настрани да пипне.
Брашното се пресява. По средата се прави кладенче и се добавят първо сухите съставки, а след...
Бял хляб с жива закваска и хрупкава коричкаХляба замесих в хлебопекарна. Във ваничката прибавям хладка вода, сол, мед, зехтин. Прибавям 100-150 мл квас и накрая брашното. Пускам машината на програма месене за около 10 минути.
Оставям втасването на тестото в изключена...
6
Кои цветя виреят на сянка
Има много растения, устойчиви на сянка, доста подходящи за озеленяване на сенчестата зона на градината.
Във всяка градина има места, където слънцето рядко огрява....