Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да ядем повече авокадо?Защо да ядем повече авокадо?
Играе важна роля в сърдечно-съдовата дейност, храносмилането и мускулната функция на всички клетки и органи. По правило ние ядем само плода с месото, но малко хора знаят че костилката е злато....
Защо да ядем повече дюли?Защо да ядем повече дюли?
Полезните свойства на дюлите са познати на човечеството от дълбока древност. Смята се, че още бащата на медицината Хипократ е препоръчвал този плод като лек за стомашно-чревния тракт. Понеже в дюлята има високо съдържание...
Защо да ядем повече киселец?Защо да ядем повече киселец?
Доскоро повечето готвачи не използваха киселец в менютата си....
Защо да ядем повече ягоди?Защо да ядем повече ягоди?
За да се възползвате от всички добри свойства на сочните плодчета, наблягайте на повече рецепти с ягоди или опитайте някоя от нашите ягодови торти....
Защо да ядем повече орехи?Защо да ядем повече орехи?
В козметичните продукти все повече се използва орехът като съставка. Хранителните вещества в тях спомагат за по-бързото зарастване на различни белези и пигментации по кожата....
Защо да ядем повече мандарини?Защо да ядем повече мандарини?
Ако и вие обичате да си хапвате полезни цитруси, тогава със сигурност ще ви бъде интересно да научите повече за тях. Защо да ядем повече мандарини?...
Защо да ядем повече ориз?Защо да ядем повече ориз?
Защо да ядем повече ориз? Ново проучване и изследване, при което са взели участие повече от 14 хиляди души доказа за пореден път, че яденето на ориз е полезно....
Защо да ядем повече червено цвекло?Защо да ядем повече червено цвекло?
Но, разбира се, те биха могли да му дойдат в повече. Тогава се намесва цвеклото и съдейства за нормалното функциониране на органа....
Защо да ядем повече пикантни ястияЗащо да ядем повече пикантни ястия
Храненето с лютиви и изобилстващи от остри подправки храни засилва метаболизма, чрез съставката капсаицин подпомага изгарянето на повече мазнини и така неусетно някои излишни килограми се топят....
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
Важно е да следвате препоръките, според които на деца под три години се препоръчва да консумират не повече от две яйца на ден и до десет години - три яйца....
Ето защо да ядем повече фенелЕто защо да ядем повече фенел
4
Светлозеленият и с анасонов аромат фенел е зеленчук, заслужаващ внимание. Той може да бъде намерен в магазините през цялата година но сезонът му е лятото. Със средиземноморски произход, той се съчетава добре с продукти...
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
Подобряват метаболизма и действат благотворно на храносмилателната система, макар че не трябва да претоварвате организма с повече от 5 до 6 яйца на ден....
Защо да ядем повече черен шоколадЗащо да ядем повече черен шоколад
Въпреки сладостта на повечето шоколадови продукти на пазара, за черният шоколад, който е натуралният и истински вариант, е характерна една леко горчива нотка, която не се харесва на всекиго....
Защо да ядем повече кедрови ядки?Защо да ядем повече кедрови ядки?
От всички видове ядки кедровите са най-скъпите. Но хранителната стойност на кедровите плодове е неоспорима - те съдържат вещества, уникални за човешкото тяло, които могат дълго време да ни дадат здраве. Какви са ползите...
Защо е толкова важно да ядем кускус?Защо е толкова важно да ядем кускус?
Важно е да ядем кускус и заради многото му здравословни ползи. Какво представлява кускусът и какво дава на организма консумацията му?...
Защо да ядем повече лук всеки ден?Защо да ядем повече лук всеки ден?
Няма такъв зеленчук, който да не допринася за вашето здраве, но лукът е зеленчук, който е от първите в класацията. Лукът е добър източник на витамини, минерали и фибри и е известно, че предлага различни ползи за здравето...
Защо е толкова важно да ядем черна ряпа?Защо е толкова важно да ядем черна ряпа?
А относно това защо е толкова важно да си похапвате черна ряпа, прочетете в следните редове. Черната ряпа е 3 пъти по-богата на калий от бялата ряпа....
Защо е важно да ядем редовно кромид лук?Защо е важно да ядем редовно кромид лук?
1
Ако те вече са налице - включвайте в менюто си повече салати с лук и лучени манджи....
Защо е толкова важно да ходим повече пеша?Защо е толкова важно да ходим повече пеша?
Разберете повече за лечението чрез ходене!...
Защо трябва да ядем повече магданоз и копърЗащо трябва да ядем повече магданоз и копър
Какви са ползите от копър и магданоз и защо е важно да ги хапвате редовно в солидни количества?...
Защо да ядем повече ягоди в сезона имЗащо да ядем повече ягоди в сезона им
По магазините ягоди можем да намерим още от ранна пролет, но повечето от тях са или транспортирани от далечни земи, или са си европейски, но с цел ранната им поява на пазара, са наторявани с какви ли не химии....
Ядем ли правилно авокадо?Ядем ли правилно авокадо?
7
Известно е, че едно авокадо е повече от полезна закуска, но в интерес на истината повечето хора го консумират напълно погрешно....
Защо ядем повече, отколкото ни се струваЗащо ядем повече, отколкото ни се струва
На всеки човек му се е случвало да изяде повече храна от необходимото и после дълбоко да съжалява, че не се е спрял в подходящия момент....
Защо да ядем къриЗащо да ядем къри
Но е важно да не ги прегорите. След това може да ги смелите в блендер. Вече знаете защо да ядете къри. То е ценен гост във всяка кухня. Не пропускайте да го добавите с постна леща или пък оризови ястия....
Защо да ядем картофи?Защо да ядем картофи?
Също така, ако хапвате повече от тях вместо месо, намаляват риска от получаване на инфаркт. Също така картофите подобряват състоянието на кожата. Помагат при стрес и депресия....