Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо сьомгата е толкова полезна за кожата ти?
Тя е източник на най-полезните антиоксиданти, което я прави много полезна за здравето ни, както и за кожата, косата и красиви нокти....
Масло от резене - защо е толкова полезно?
Възстановява тонуса на кожата, изглажда фините бръчки. Благодарение на множеството си ползи за организма, маслото може активно да се използва както за външна, така и вътрешна употреба....
Помело - защо е толкова полезно?
Полезни свойства на помелото
По принцип помелото е по-полезно сушено. А ето и какви са неговите полезни свойства:
- В сушеното помело има много малко въглехидрати, но и малко количество витамин С....
Мента - защо е толкова полезна?
Защо ментата е толкова полезна
Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
Магарешко мляко - защо е толкова полезно?
Магарешкото мляко е полезно за хора с чувствителна кожа, забавя процеса на стареене, повишава имунитета....
Бързо ходене - защо е толкова полезно?
Бързото ходене е комбиниране на полезното с приятното, което превръща тази физическа активност в забавление....
Защо тараторът е толкова полезен?
Не само е много лесно да се направи, но е толкова освежаващо и полезно предложение....
Хуск - защо е толкова полезен?
Състав и свойства на хуск
По-голямата част от хуска се състои от разтворими фибри (~ 75% ), които служат като място за размножаване на полезна чревна микрофлора....
Защо пикантната храна е толкова полезна?
Пикантните храни може да причиняват усещане за парене на езика, но експертите ни казват, че напълно си заслужава, тъй като тези храни са пълни с много ползи за здравето. Люти чушки, халапеньо и лют червен пипер са богати...
Червени чушки - защо са толкова полезни
Несъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
Защо сушените ябълки са толкова полезни?
Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на тялото витамини. Повечето плодове обаче са сезонни и липсват през много месеци от годината. Има обаче алтернатива на този проблем и той е в сушените плодове. От...
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?
Вероятно не сте чували за растителните лигнани. Причината е, че здравословните им ползи станаха ясни сравнително скоро, а самите те тепърва набират популярност.
Какво са растителните лигнани?
Те представляват вид съставки...
Защо билката безсмъртниче е толкова полезна
Безсмъртниче (Helichrysum) е многогодишно растение, което се използва активно в народната медицина.
За медицински цели се използват съцветия с дръжки. Събирането се извършва в началото на цъфтежа в чисти екологични...
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?
Различните видове от тези вещества имат множество полезни свойства и много добре “работят в екип”, осигурявайки комбиниран ефект....
Защо пчелната пита е толкова полезна?
За предпочитане е восъкът след дъвченето да не се поглъща, въпреки че не е вреден, но не е и полезен. Това е просто остатъчен продукт....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?
Смята се, че жълтъкът от пъдпъдъчи яйца изравнява тена и придава непоправим блясък на кожата.
Вече знаете за ползите от тези вкусни яйца....
Полезно смути
Бананът трябва да е предварително нарязан на парчета и замразен за няколко часа в камерата.
Сложете в блендера банана, нарязаното авокадо, зеленолистните зеленчуци и семките. Пасирайте до получаването на крем.
Сипете...
Защо е толкова полезно да ядем скумрия?
Скумрията е една от най-вкусните риби, които са изключително ценни откъм вкус и полезни вещества, но по-пренебрегвани в световен план....
Защо кивито е толкова полезно за жените?
По-красива кожа
Колагенът, ключовото оръжие срещу бръчките, зависи от витамин С. Без него тялото не би могло да произведе този протеин. ...
Защо е толкова полезен черният чай
От растението Camellia sinensis се добиват трите вида най-полезен чай в света. Те са черен, бял и зелен. Разликата идва от времето на бране и ферментацията, на която се подлагат листата....
Жасминов чай - защо е толкова полезен
Жасминът е растение, което има много полезни действия за организма....
Червен лук - защо е толкова полезен?
Трябва да се добавят също витамините от група В - В1, В2, В5, В6, както и полезни вещества като йод и желязо....
Ето защо нахутът е толкова полезен!
Това е и причината да е толкова харесван от вегетарианците. Когато се комбинира с пълнозърнести култури, нахутът осигурява същото количество протеини, както и месото....
Вода с чиа - защо е толкова полезна
Тази гелоподобна текстура прави водата с чиа приятна за консумация, като същевременно предлага редица полезни хранителни съставки.
Защо е полезна водата с чиа?...