Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Качамак на микровълнова
Гответе за 5 минути на 800 вата, като междувременно разбъркате два-три пъти качамака с дървена шпатула.
Бързо и вкусно!...
Качамак на фурна
Фурната се загрява предварително на 200 градуса. Качамакът се обръща на плот и се реже на едри парчета.
Реди се на пластове във форма за печене. Залива се с разтопеното масло и се поръсва с пармезана....
Качамак на скараКато изстине добре, се нарязва на филийки, дебели около 1 см, които, разрязани на две, се пекат от двете страни на затоплена плоча, докато се образува тънка препечена корица....
4
Качамак на скараКато изстине добре, се нарязва на филийки, дебели около 1 см, които, разрязани на две, се пекат от двете страни на затоплена плоча, докато се образува тънка препечена корица....
4
Качамак с чесън на тиган
Бъркаме качамака до извиране на водата. Заглаждаме го с намокрена във вода лъжица и го посипваме с натрошеното сирене.
Качамакът с чесън на тиган е готов....
Качамак и месо на пластове
Пригответе качамака, като следвате упътването на опаковката.
Измийте и избършете обезкостени бутчета и флейката, като използвате суха и чиста кърпа. Нарежете флейката на квадратни парчета със страна 5 см....
Качамак с яйца на тава
Върху тях с дървена лъжица, потопена в масло, се слага качамакът и се разстила на пласт с дебелина не повече от 2 см.
Полива се със запърженото масло и се поръсва с настърганито сирене (или посолена извара)....
Здравословни ползи от консумацията на хикама
Нека видим какви здравословни ползи носи за организма консумацията на този екзотичен плод:
1....
Здравословни ползи от консумацията на мед
Здравословни ползи на меда
Медът, заедно с останалите пчелни продукти, се смята за най-духовната и магическа храна на Земята....
Здравословни ползи от консумацията на ръж
Скорошно проучване откри още няколко ползи за здравето от консумацията на ръж, които са достатъчни, за да я превърнат в част от ежедневното ви меню....
Качамак с доматена плънка на фурна
Чесънът се запържва, добавят се доматите и се задържат на огъня около 20 мин.
Качамакът се изрязва на дискове с диаметър около 5 см с помощта на чаша....
Качамак на фурна по белослатински
На дъното на тава сложете 1/3 от разтопената мас и изсипете половината качамак.
Върху него нанесете смес от разбитите яйца, натрошеното сирене и 1/3 от маста....
Качамак на фурна по селски
Когато водата заври, изсипвате по малко от пакета и бъркате с дървена лъжица, докато качамакът се сгъсти.
Познавате, че е готово, когато качамакът не се разтича от лъжицата....
Качамак с яйца
Така получената смес изсипваме при топлия качамак и я разстиламе. Сервираме го топъл....
Качамак с кетчуп
Сгорещете олиото, изпържете в него галетата, прибавете кетчупа, смесете с качамака, сипете го в купички и го поднесете....
Качамак с тиква
Тиквата се почиства извива и настъргва на едро ренде.
На слаб огън се слагат брашното и тиквата в хладката вода със сол и се оставят, докато заври, като се правят дупки с дръжката на лъжицата....
Качамак с гъби
Качамакът се изсипва във форма за печене, а върху него се разстилат гъбите, пармезанът и магданозът, като се поръсва с останалото масло....
Качамак с конфитюр
Изсипете качамака в тавичка, залейте го с разтопеното масло, намажете го с конфитюра, нарежете го и го поднесете....
Качамак в гювече
Разпределяме качамака в гювечета, прибавяме натрошеното сирене и заливаме с маслото.
Сервираме ястието топло с подходяща салата или друга гарнитура....
Качамак с кашкавал
Разстелете качамака на пласт с дебелина 2 см и оставете поне 8 часа в хладилник.
На следващия ден нарежете качамака на ромбове, квадрати или други форми по желание....
Качамак с маслоВъв вряща и подсолена вода /около 1/2 л/, добавете качамака на тъка струйка при непрекъснато бъркане.
Когато сместа се сгъсти, добавете натрошеното сирене и отстранете съда от котлона....
9
Качамак с тиква
Когато тиквата стане готова, отдръпнете съда от огъня и изсипете на купчинки царевичното брашно, като оставите дупки между отделните купчинки.
Върнете на котлона и кипнете....
Качамак с подправкиСварете царевичния грис с количество вода, указано на опаковката, която е подсолена на вкус.
Щом грисът е готов, веднага го объркайте с маслото, натрошеното сирене, яйцето, брашното и подправките....
1
Качамак с извара
Запържете скълцания лук и го добавете към качамака.
Подмазнете тавичка и редете ред качамак, ред извара на общо 4 пласта. Пухнете във фурната леко да се запече....