Ezine.bg»Избрани Колекции»Приготвяне на Качамак с Царевичен Грис
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Сервираме чорбаджийския качамак в две отделни чинии и отгоре настъргваме кашкавал.
Ястието е вкусно както топло, така и студено....

Той се прави от царевично брашно/царевичен грис и е евтин вариант за похапване. Може да се овкуси с червен пипер, сирене, пръжки или сладко....

Във врящата вода сипваме пресятото царевично брашно и бъркаме на страна до сгъстяване, добавяме маслото....

Изсипете качамака в тавичка, залейте го с разтопеното масло, намажете го с конфитюра, нарежете го и го поднесете....

Бъркате качамака, докато изври водата. Накрая го заглаждате с навлажнена лъжица, поръсвате със ситно настъргано сирене и поднасяте....

1

4

1

Сваряваме водата и към нея прибавяме солта и царевичния грис, разбъркваме внимателно докато започне да се сгъстява и внимаваме да не пръска, сваляме...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 6
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: