Ezine.bg»Избрани Колекции»Приготвяне на Качамак с Царевичен Грис
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чорбаджийски качамак
Сервираме чорбаджийския качамак в две отделни чинии и отгоре настъргваме кашкавал.
Ястието е вкусно както топло, така и студено....
Здравословни ползи от консумацията на качамак
Той се прави от царевично брашно/царевичен грис и е евтин вариант за похапване. Може да се овкуси с червен пипер, сирене, пръжки или сладко....
Качамак на скараВъв врящата вода се слага сол и се изсипва постепенно и при непрекъснато разбъркване царевичното брашно. Вари се, докато царевичната каша се втвърди...
4
Качамак в гювече
Сваряваме водата и към нея прибавяме солта и царевичния грис, разбъркваме внимателно докато започне да се сгъстява и внимаваме да не пръска, сваляме...
Качамак с тиква
Почистете тиквата от кората, нарежете я на парчета и я сварете до омекване в подсолена вода.
Когато тиквата стане готова, отдръпнете съда от огъня...
Качамак в тиган
Бъркате качамака, докато изври водата. Накрая го заглаждате с навлажнена лъжица, поръсвате със ситно настъргано сирене и поднасяте....
Качамак с извара
Запържете скълцания лук и го добавете към качамака.
Подмазнете тавичка и редете ред качамак, ред извара на общо 4 пласта....
Качамак по италианскиНамажете формите с малко зехтин, загрейте останалия зехтин и задушете парчетата качамак за 5-6 минути....
1
Качамак с конфитюр
Изсипете качамака в тавичка, залейте го с разтопеното масло, намажете го с конфитюра, нарежете го и го поднесете....
Качамак върху хляб
Във врящата вода сипваме пресятото царевично брашно и бъркаме на страна до сгъстяване, добавяме маслото....
Качамак с подправкиСварете царевичния грис с количество вода, указано на опаковката, която е подсолена на вкус....
1
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 6
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: