Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Идеалният грим за червенокосиИдеалният грим за червенокоси
Червената коса винаги изглежда екстравагантно, независимо дали е в меден, махагонов или черешов нюанс. Стилната визия на тези представителки се постига с правилно избраният грим, който да подчертае качествата им. Повечето...
Идеалният грим за блондинкиИдеалният грим за блондинки
Без да слагат огромни и забелязващи се количества грим, блондинките са природно надарени с ефектна външност. Обикновено всяка естествена или не блондинка, притежава порцеланова кожа, ярък цвят на очите и руса коса....
Идеалният грим за брюнеткиИдеалният грим за брюнетки
За тъмнокоските изборът на грим е много лесен. Този цвят на косата предлага широка гама от разнообразни варианти на съчетания на грима. Брюнетките могат да си позволят почти всичко. От лек до по-екстравагантен тип ...
Идеалният вид зависи от умелия гримИдеалният вид зависи от умелия грим
Помощта на гримьорите и техните съвети всяка жена може да изглежда перфектно и да нивелира недостатъците си. В модата, както и в начина на гримиране постоянно се правят промени, и в цветовете, и в стила. Жените в такава...
Как да оформите идеалния нос с помощта на гримКак да оформите идеалния нос с помощта на грим
Контурирането е една от последните нашумели тенденции при грима и благодарение на него може да преобразим носа си, като го направим по-тесен, по-чип и по-малък. Палитрата за контур съдържа два цвята – по-тъмен и по-светъл...
Празничен фасулПразничен фасул
1
Накисвате фасула за 1 нощ в подсолена вода, след което го изплаквате и го варите 15-20 минути в нова вода. Сменяте водата и продължавате да варите на умерен огън, докато фасулът омекне. Прибавяте нарязаните чушки, препечените...
Празничен кексПразничен кекс
Разбиват се яйцата със захарта и се добавят олиото и млякото, след това пресятото брашно и бакпулвера, ваниловата захар. Изсипва се половината от сместа във форма, в другата половина се добавя какаото и се изсипва върху...
Празничен сладкишПразничен сладкиш
2
Отцеждаме плодовете от сладкото от сиропа и ги нарязваме на дребно. Заливаме ги с рома. Разбиваме жълтъците от яйцата със захарта и маслото на пяна. Добавяме брашното и ванилията. Разбиваме и белтъците на твърда пяна...
Празничен бриошПразничен бриош
Активирайте маята, сипвайки я в купа с малко топло мляко, 1 лъжица брашно и 1 лъжица захар. Оставете за 10 минути настрани. Пресейте брашното, добавете другата захар, ванилията, есенцията ром, солта, двете яйца. Добавете...
Празничен шаранПразничен шаран
Почистените и обелваме зеленчуци без чесъна, режем ги на тънки и дълги ивици. Чесъна, дафиновия лист, мащерката и черния пипер поставяме в марля и завързваме. В дълбока тенджера поставяме зеленчуците и марлята и заливаме...
Празничен кейкПразничен кейк
1
Разбийте маслото със захарта добре, добавете един по един жълтъците и разбивайте хубаво след всеки. След всеки жълтък слагайте и по малко от брашното. Прибавете настърганата лимонова кора, стафидите, бадемите, захаросаните...
Празничен кекс-тортаПразничен кекс-торта
1
Разбийте яйцата със захарта. Добавете млякото, олиото и накрая пресятото брашно с бакпулвер. Изсипете сместа в намаслена и набрашнена форма за кекс. Печете на 180 градуса 40 минути. Оставете да се охлади. Разрежете го...
Празничен кумски кравайПразничен кумски кравай
Разтворете маята в топло прясно мляко. Добавете захарта и 1-2 с.л. брашно. Разбъркайте и оставете на топло, за да втаса. Пресейте брашното. Добавете прясното мляко с маята и захарта, солта и олиото. Чукнете яйцата, като...
Празничен Великденски БриошПразничен Великденски Бриош
Източник: joyofbaking Предлагам като рецепта лесен вариант за приготвяне на Празничен Великденски Бриош, има варианти като направа на Бриош от истинско бутер тесто, те са трудоемки и изискват още повече време за изработването...
Домашен празничен хлябДомашен празничен хляб
В 300 милилитра топла вода се разтваря маята с 1 чаена лъжица захар и няколко лъжици брашно. Щом шупне сместа, се добавят 1 чаена лъжица сол и 3 супени лъжици зехтин и три супени лъжици кисело мляко. Замесваме тестото...
Празничен Великденски хлябПразничен Великденски хляб
Този празничен Великденски хляб поднесете с печено агнешко и боядисани яйца....
Празничен орехов фъчПразничен орехов фъч
Загрейте маслото в малка тенджерка. Сипете двата вида захар, добавете сметаната. Варете в продължение на 4-5 минути, като разбърквате непрекъснато. Добавете ванилията и пудрата захар и отстранете тенджерката от котлона...
Празничен пълнен заекПразничен пълнен заек
В дълбок съд загрейте малко масло или олио. Обелете и нарежете на ситно чесъна, сложете го в маслото. Добавете заешките дреболии. Нарежете на малки парчета пушеното месо и сланината и ги добавете при дреболиите. Добавете...
Празничен ябълков сладкишПразничен ябълков сладкиш
Ябълките обелете и нарежете на дребно. Смесете ги в купа със сока от лимон, за да не покафенеят. В друга купа смесете маслото, солта и захарта. Разбийте с миксер до пухкавост. Добавете киселото мляко, разбъркайте....
Празничен десерт кадаифПразничен десерт кадаиф
Десерта е сочен, вкусен и може да поднесете на празнична трапеза без притеснение. В две стъклени чаши се натрошава печен турски кадаиф. Ако е суров, натрошете в тава по дъното....
Празничен коледен зелникПразничен коледен зелник
Поднесете празничен коледен зелник на коледната трапеза....
Различен празничен тиквеникРазличен празничен тиквеник
2
В поднос или директно в индивидуални чинии сглобете този различен празничен тиквеник на порции....
Празничен ябълков пайПразничен ябълков пай
Приготвяме тестото за пая, като към брашното добавяме захарта, солта и маслото, нарязано на кубчета. Размачкваме с ръце до получаване на маслени трохи и добавяме ледената вода и водката. Размесваме за кратко до ронливо...
Празничен реден гювечПразничен реден гювеч
Сервира се празничен реден гювеч на празничната трапеза топло. Весели празници!...
Празничен снежен кексПразничен снежен кекс
Разбиваме омекналото масло заедно със захарта, добавяме яйцата едно по-едно. Добавяме лимоновия сок, сметаната и разбиваме още малко. Добавяме пресятото брашно и разбъркваме внимателно с лъжица. Боровинките смесваме...