Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разтопим захаросан мед?Как да разтопим захаросан мед?
Той има неограничена трайност, просто не се разваля, но има склонността с времето да се захаросва. Особено лесно се захаросва истинският натурален мед, в който няма добавена глюкоза и други подобрители....
Измама! Пчелари ни пробутват изкуствено захаросан медИзмама! Пчелари ни пробутват изкуствено захаросан мед
Според експерта медът е лесен за фалшифициране и някои от пчеларите се възползват от това, като слагат много неща, за да го захаросат по изкуствен път. Инж....
За и против захаросания медЗа и против захаросания мед
Не толкова известен факт е, че когато медът се захароса, това показва, че е наистина качествен и е един напълно полезен натурален продукт....
Захаросан джинджифилЗахаросан джинджифил
Слага се в тава, постлана с хартия за печене, за да се изсъхне добре. След половин час вече може да се прибира в кутия с капак и така се съхранява захаросания джинджифил до 3 месеца....
Захаросан Коледен ВенецЗахаросан Коледен Венец
Покрийте отново и оставете да втаса, след което, ако обичате по-сладък поръсете с още захар и по желание можете да го намажете с разбит жълтък. Печете в загрята фурна на 160 градуса за около 30 минути....
Домашен захаросан джинджифилДомашен захаросан джинджифил
Продължаваме да варим, докато сиропът се сгъсти, а парчетата станат прозрачни. Приготвяме намазнена решетка и там нареждаме джинджифила и го оставяме да се охлади. Когато е готов, овалваме в захар....
Домашен захаросан джинджифилДомашен захаросан джинджифил
Прехвърляме джинджифила върху намазнена решетка и го оставяме да се охлади за 30 минути. Готовите парчета овалваме в захар и оставяме да изсъхнат за 2 часа....
Захаросан козунак на конциЗахаросан козунак на конци
7
Започнете да месите, като постепенно добавяте остатъка от мазнината, малко по малко, до пълното й усвояване. Оставете да втаса. Сложете плънка по ваш избор, но внимавайте да не натискате прекалено много....
Захаросан козунак със стафидиЗахаросан козунак със стафиди
Стаята, където ще втасва тестото, трябва да е към 25 градуса, за да бухне. Когато това стане, го разделям на шест части....
Захаросан джинджифил за болно гърлоЗахаросан джинджифил за болно гърло
Кипнете в тенджера водата. Пуснете вътре обеления и нарязан джинджифил, варете 15-тина минути. Извадете го в друга тенджерка, залейте с 200 мл вода и захарта. Варете още 20-тина минути докато видите, че парченцата...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да си направим захаросани плодовеКак да си направим захаросани плодове
Как да приготвим захаросани плодове? Някои начинаещи готвачи задават въпрос от какво могат да се правят захаросани плодове? Отговорът е лесен - от всякакви плодове....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да направим захаросан шамфъстък?Как да направим захаросан шамфъстък?
За да направите захаросан шамфъстък, ви трябват следните съставки: - 2 чаши ядки шамфъстък - 1/4 чаша вода - 1/2 чаша бяла захар - 1/4 чаша кафява захар - 1/4 чаена лъжичка сол - 1/4 чаена лъжичка канела (по желание...
Няколко начина да си направим захаросани ябълкиНяколко начина да си направим захаросани ябълки
В тази статия ще Ви предложим няколко начина за захаросване на ябълки, като преди това ще започнем с тънкостите на карамелизирането, което стои в основата на този десерт....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....