Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разтопим захаросан мед?
Той има неограничена трайност, просто не се разваля, но има склонността с времето да се захаросва. Особено лесно се захаросва истинският натурален мед, в който няма добавена глюкоза и други подобрители....
Измама! Пчелари ни пробутват изкуствено захаросан мед
Според експерта медът е лесен за фалшифициране и някои от пчеларите се възползват от това, като слагат много неща, за да го захаросат по изкуствен път. Инж....
За и против захаросания мед
Не толкова известен факт е, че когато медът се захароса, това показва, че е наистина качествен и е един напълно полезен натурален продукт....
Захаросан джинджифил
Слага се в тава, постлана с хартия за печене, за да се изсъхне добре.
След половин час вече може да се прибира в кутия с капак и така се съхранява захаросания джинджифил до 3 месеца....
Захаросан Коледен Венец
Покрийте отново и оставете да втаса, след което, ако обичате по-сладък поръсете с още захар и по желание можете да го намажете с разбит жълтък. Печете в загрята фурна на 160 градуса за около 30 минути....
Домашен захаросан джинджифил
Продължаваме да варим, докато сиропът се сгъсти, а парчетата станат прозрачни.
Приготвяме намазнена решетка и там нареждаме джинджифила и го оставяме да се охлади. Когато е готов, овалваме в захар....
Домашен захаросан джинджифил
Прехвърляме джинджифила върху намазнена решетка и го оставяме да се охлади за 30 минути.
Готовите парчета овалваме в захар и оставяме да изсъхнат за 2 часа....
Захаросан козунак на конциЗапочнете да месите, като постепенно добавяте остатъка от мазнината, малко по малко, до пълното й усвояване. Оставете да втаса.
Сложете плънка по ваш избор, но внимавайте да не натискате прекалено много....
7
Захаросан козунак със стафиди
Стаята, където ще втасва тестото, трябва да е към 25 градуса, за да бухне. Когато това стане, го разделям на шест части....
Захаросан джинджифил за болно гърло
Кипнете в тенджера водата. Пуснете вътре обеления и нарязан джинджифил, варете 15-тина минути.
Извадете го в друга тенджерка, залейте с 200 мл вода и захарта.
Варете още 20-тина минути докато видите, че парченцата...
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да си направим захаросани плодове
Как да приготвим захаросани плодове?
Някои начинаещи готвачи задават въпрос от какво могат да се правят захаросани плодове? Отговорът е лесен - от всякакви плодове....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да направим захаросан шамфъстък?
За да направите захаросан шамфъстък, ви трябват следните съставки:
- 2 чаши ядки шамфъстък
- 1/4 чаша вода
- 1/2 чаша бяла захар
- 1/4 чаша кафява захар
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка канела (по желание...
Няколко начина да си направим захаросани ябълки
В тази статия ще Ви предложим няколко начина за захаросване на ябълки, като преди това ще започнем с тънкостите на карамелизирането, което стои в основата на този десерт....
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1