Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Правилна полезна закуска без глутен
Без глутен, засищаща и заредена с всичко необходимо за разкошен старт на деня!
Орехите, бадемите и тиквеното семе накисваме във вода от предходната вечер. На сутринта ги изплакваме.
Заливаме с топла водичка желаното...
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Важни правила, за да протече бременността правилно
Бременността е един от най-прекрасните периоди от живота на една жена, но той изисква повишена внимание и специализирана грижа за здравето на бременната и носеното от нея дете. Надлежното проследяване на бременността e...
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Как да спим правилноЗа да се събудите с добро настроение, трябва добре да се наспите. Но дори съседите да не ви притесняват по късните часове, позата, в която спите, може да се отрази зле на момента на събуждането ви.
Позите по време на сън...
5
Да се храним правилно
Тайната на французойките се крие в това, че те се глезят с вкусни и понякога мазни деликатеси, но спазват основно правило – порциите да са малки....
Как да перем правилноТова няма да се случи, ако спазвате елементарни правила при прането. Като начало сортирайте дрехите по цветове. Белите в една купчина, цветните - в друга, вълнените дрехи – в трета....
16
Да се научим да дишаме правилно
Долан смята, че единствено чрез правилното дишане можем да подобрим всички процеси в нашето тяло.
Според Пранаяма (правилното дишане) има три вида на дишане....
Как правилно да овкусяваме салатите
Неправилното овкусяване на салатите с тежки и нездравословни дресинги крие риск за стомаха и здравето ви. Ето защо внимавайте какви сосове си купувате от търговската мрежа или в най-добрия случай си ги приготвяйте сами....
Как правилно да съхраняваме оцет
Оцетът се използва при готвене и консервиране на продукти още в Древна Гърция. До ден днешен остава една от основните съставки в много ястия. С оцет се приготвят различни маринати, добавя се в супи и сосове.
Към днешна...