Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана. В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Разпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника. Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да подготвим успешна презентацияКак да подготвим успешна презентация
В офис средата и в учебната среда презентациите са изключително важни. Чрез тях можем да покажем нашата идея на много хора едновременно или да изразим мислите си относно дадена тема. Но за да бъде понятна нашата презентация...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути. Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Загрейте малко зехтин и го разсипете в тези стъклени бурканчета. Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната?...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Завийте го в торбичка и приберете в хладилник за няколко часа - солта ще разтопи и сиренето ще стегне, готово за консумация....
Как да подготвим кожата за бръснене?Как да подготвим кожата за бръснене?
Подготвянето на кожата за бръснене за мнозина може да изглежда като напълно несъстоятелен ритуал, но истината е, че той прави премахването на нежеланото окосмяване по-лесно и по-успешно. Освен това ще ви предпази от някои...
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да подготвим зърната си за кърмене?Как да подготвим зърната си за кърмене?
С наближаване на раждането все повече бъдещи майки са изправени пред въпроса как да подготвят зърната си за кърмене?...
Крекери за бебеКрекери за бебе
Вкусните крекери за бебе са готови и могат да се ползват в попара за бебе....
Къпкейкс за бебеКъпкейкс за бебе
След като са готови ги оставяте настрани, за да поизстинат. Къпкейкс за бебе са готови....
Меденки за бебеМеденки за бебе
Завийте тестото с фолио и го приберете в хладилник, за да се охлади напълно и да стегне. Дръжте го в хладилника за поне час....
Питка за бебеПитка за бебе
1
Завийте на руло и го усучете. Сложете го в намазнена тава на охлюви. Отново оставете да втаса, докато увеличи 2 пъти обема си....
Кюфтета за бебеКюфтета за бебе
Не е необходимо да са на пюре, защото те са достатъчно омекнали при варенето. Натрошете сирене и разбъркайте с 1 яйце (или само жълтък). Сместа прибавете към зеленчуци....
Попара за бебеПопара за бебе
След като се изсипе горещата вода, купичката се покрива с чиния, за да се задуши попарата и хлябът да омекне....