Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да изберете зимно палтоКак да изберете зимно палто
Как да изберете зимно палто Изборът на подобна връхна дреха е изключително отговорна задача, защото тя има две основни предназначения: да Ви топли през зимата и да Ви прави красива....
Зимно мезеЗимно мезе
Реже се месото /по възможност да е шарено/ на големи кубчета. В една голяма кофа редуваме ред морска сол, ред месото, така, докато свърши, последният ред трябва да е сол....
Зимно пилеЗимно пиле
Взимаме зелката, нарязваме я в купа и я смесваме с червения черния пипер и маста, но маста може да се разтопи и тогава да се добави. Обърква се слага се и малко чубрица....
Зимно-пролетна салатаЗимно-пролетна салата
1
Картофите се измиват и се слагат в средна тенджера на котлона да заврят. Слад като омекнат, се махат от котлона и като поизтинат, се обелват и нарязват на кубчета, посоляваме....
Зимно зеленчуково рагуЗимно зеленчуково рагу
Нарязваме картофите на кубчета и ги запържваме в част от маслото. Отделно задушаваме ситно нарязаните моркови, лук, ряпа и магданоз. Прехвърляме зеленчуците в тенджера и наливаме доматения сок. Посоляваме и задушаваме...
Видове Nurofen и как да изберем най-подходящия за нас?Видове Nurofen и как да изберем най-подходящия за нас?
Нурофен е едно от най-широко употребяваните лекарства както сред възрастните, така и сред децата от 3 месеца до 12 години. То съдържа активното вещество ибупрофен, което се отнася към групата на нестероидните противовъзпалителни...
Как да изберем най-подходящия за нас ексфолиант?Как да изберем най-подходящия за нас ексфолиант?
Вариант е да изберете продукти с бромелаин – вещество, което се съдържа в естествения си вид в ананаса, и се отразява чудесно на кожата....
Как да изберем най-подходящия за нас матракКак да изберем най-подходящия за нас матрак
Изберете матрак според предпочитанията си твърдост Матраците се предлагат в различни нива на твърдост: меки, средни, твърди и всичко между тях....
Зимно-пролетна пълнозърнеста салатаЗимно-пролетна пълнозърнеста салата
Поширайте яйцето във вряща и подсолена вода за около 5 минути. Обелете и нарежете краставицата. Объркайте с граха. Овкусете със сол, зехтин и оцет. Поръсете със семената. Сложете яйцето най-отгоре и сервирайте. Добър...
Зимно македонско ястие на фурнаЗимно македонско ястие на фурна
Измиваме и нарязваме месото на хапки. Подправяме ги със сол и черен пипер и ги оставяме настрани. От готовото тесто правим 4 питки, които оформяме с големината на десертна чиния. Поставяме ги в предварително намаслена...
Зимно пиле с кисело зелеЗимно пиле с кисело зеле
Запържете 1 глава нарязан лук в малко олио. Прибавете нарязаните гъби и след като се задушат добавете ориза. Оквусете с черен и червен пипер и запържете. Прибавете 1/2 ч.ч. вода и задушете докато оризът омекне. С приготвената...
Зимно кьопоолу от замразени зеленчуциЗимно кьопоолу от замразени зеленчуци
Може да се сервира и студено, гарнирано по вкус....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Изберете си идеалното зимно палто според фигуратаИзберете си идеалното зимно палто според фигурата
Ето как да изберете зимно палто! Пясъчен часовник – на дамите с тази фигура на практика няма дреха, която да не им отива, защото техните пропорции са хармонични....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да почистим яке от естествена кожаКак да почистим яке от естествена кожа
Якетата от естествена кожа имат много предимства: изглеждат стилни, осигуряват отлична защита от вятър и студ и с подходящи грижи запазват външния си вид дълго време. Много хора се интересуват от това как могат да почистят...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....