Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хуск - що е то и как се използва?
В редица ползи за здравето влизат и противовъзпалителните й свойства, заради които често се използва за рани, които зарастват трудно....
Кето палачинки с хускЕто ви идея за сутрините, когато искате да се храните здравословно, но и да не сте гладни....
1
Кето хляб с хуск
Добавят се внимателно белтъците, като се бъркат на ръка и се внимава да не спаднат.
Накрая се добавят и сухите съставки - бадемовото брашно и псилиума, заедно с бакпулвера. Посолява се с 1/2 ч.л. сол....
Кето паниран кашкавал с хуск
Така по-лесно ще може да се нарежат еднакви по големина и размер парчета.
Поставете парчетата кашкавал във фризера за поне половин час. Така ще стегнат и няма да рискувате да се разтичат при пърженето им....
Как да приемаме хуск?
Как се използва хуск?
Хуск се използва най-често, като се добавя към вода или други напитки. При смесването с течността люспичките започват да набъбват....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Режимни мъфини без брашно с хуск
Разбих яйцата на сняг, после добавих всичко останало и също разбърках с миксера.
Намазах формичките с малко масло, сложих от сместа за мъфините на дъното, после парче шоколад и отгоре пак смес.
Намазах с жълтъка и пекох...
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Защо да използваме канела?
Много използвана съставка е и за приготвяне на различни магии с канела, особено любовни, но нека оставим това за любителите на окултното, а тук да разгледаме ползите за тялото от консумацията на канела....
Как да използваме стевия
Ето как можете да я използвате и в своята кухня.
Метод 1 - Използване на стевия в течна или прахообразна форма
Използвайте чисти капки стевия....
Как да използваме лимона
Вътрешността на лимона може да се използва и за ароматизиране на кофата за отпадъци. Можете да използвате, преди за изхвърлите лимона, след като сте го използвали да почистите нещо друго....
Каква захар да използваме?
Каква захар да използваме?
Кафявата захар е може би една от най-древните, като още в миналото са я използвали....
Хуск - защо е толкова полезен?
Важно е да използвате псилиума правилно! Необходимо е активно да се разбърка 1 чаена лъжичка в чаша с течност и без да се изчаква подуване да се изпие. Пийте повече вода, ако желаете....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Как да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....