Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да освежа стара кухняКак да освежа стара кухня
Килим или черга като акцент Дори такъв малък детайл като килима може да освежи кухнята. Основното е, че трябва да е подходящ цвят и шарка. Освен това с килим в кухнята ще стане по-удобно и по-малко мръсно....
Как да освежим старата спалня?Как да освежим старата спалня?
Ако нямате килим - сложете, или пък подменете стария. По-евтин вариант е добавянето например на някакъв дървен елемент, който ще пасва на стаята....
Как да освежим старата мозайкаКак да освежим старата мозайка
След като старата фугираща смес бъде отстранена, почистете добре мястото и го оставете да изсъхне напълно....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да почистим стара монета?Как да почистим стара монета?
Ако имате стари монети и искате да ги запазите, но не знаете как да ги почистите, то този съвет е за вас. Ето и няколко лесни начина за почистване на стари монети: 1. Почистване на монета със сапун....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Стара сръбска разядкаСтара сръбска разядка
2
В голяма купа намачкваме патладжаните и чушките, така че да станат на пюре. Прибавяме солта и черния пипер на вкус и добавяме към тях накълцания на ситно чесън, сока от лимона и зехтина. Разбъркваме добре....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да се възстановим след секциоКак да се възстановим след секцио
Колкото и вълнуващ да е краят на бременността, раждането изключително натоварва женското тяло, особено ако то е било подложено на секцио....
Коремът след секциоКоремът след секцио
След секцио тялото се възстановява по-бавно, отколкото при естествено раждане и с това са запознати всички жени, на които им предстои раждане....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Стара рецепта за кошничкиСтара рецепта за кошнички
Оставете го на стайна температура за около час да омекне. Добавете останалите продукти за тесто и замесете меко тесто. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час....