Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Моята перфектна диета, моят начин на хранене!Моята перфектна диета, моят начин на хранене!
Това е моята диета, която започнах, защото имах проблеми с обмяната на веществата и щитовидната жлеза. За 2 месеца с нея свалих 18 кг....
Как да разбера коя зодия съм?Как да разбера коя зодия съм?
Но как човек, който не се занимава с астрология, да разбере кой е неговият зодиакален знак. Ето и пълен списък от кога до кога се простират отделните знаци в зодиака....
Как да разбера в коя седмица от бременността съмКак да разбера в коя седмица от бременността съм
Страхотен и дългоочакван момент за повечето жени е този, в който лекарят срещу тях им каже „Честито, ще си имате бебе! ”. Обикновено първите няколко секунди са момент на истински шок, независимо от това дали бебето е планувано...
Моята пещера е моята крепостМоята пещера е моята крепост
Освен общо ДНК, се оказва че съвременните хора и неандерталците споделят любовта към семейното огнище. Това се потвърждава от разкопки в някои от обитаваните от неандерталци пещери в Гибралтар. Дълго време учените...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да разбера асцендента си?Как да разбера асцендента си?
Разбира се и характерът играе важна роля, но зодията никак не е за подценяване. Днес обаче ще поговорим за асцендента – също толкова важен, колкото зодиакалният знак, но по-малко популярен....
Разбери коя е твоята тъмна страна с този елементарен тестРазбери коя е твоята тъмна страна с този елементарен тест
Избирайки един от популярните приказни герои, може да разберете коя е най-тъмната страна от характера ви. В психологията тя се нарича Сянка и се определя като качеството, което дори самите ние не осъзнаваме, че притежаваме...
Моята СеченицаМоята Сеченица
1
Разбира се, това си е мое мнение - вие може да пробвате и със сметана. Моята Сеченица е готова....
Моята ЛазаняМоята Лазаня
2
Моята Лазаня е много вкусна. PS: Добавям снимка и на приготвения сос Бешамел с масло....
Моята ЛютеницаМоята Лютеница
Може да добавим и смлян кимион, ситно нарязан магданоз, по една люта изпечена чушчица във всеки буркан с моята вкусна лютеница....
Моята капамаМоята капама
21
За автентична и традиционна рецепта на капама препоръчвам да посетите региона на Банско, където да се насладите на различните и начини на приготвяне....
Моята мусакаМоята мусака
Вкусно да ви е!...
Моята МухамараМоята Мухамара
Разядката може да се съхранява до 4 дни в хладилника. Моята Мухамара е много вкусна....