Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да се държим подобаващо на коледно парти с колегитеКак да се държим подобаващо на коледно парти с колегите
2
Анкети от американски изследвания показват, че 97 % от компаниите в САЩ правят коледни партита за служителите си. Една трета от тези служители обаче не се държат подобаващо на подобен празник....
Как да държим новороденото?Как да държим новороденото?
Можете да го държите изправено на рамото си – с едната ръка го държите за дупето, а с другата за главата....
Как да държим бебетоКак да държим бебето
Едно от тях е как да го държим правилно. Колкото и да ви се иска да гушкате бебето, помнете, че то е малко и крехко и можете да го нараните. Пипайте го леко и внимателно....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Етикет: Как да се държим в японски ресторантЕтикет: Как да се държим в японски ресторант
Япония е страната, която най-отявлено държи на честта и почитанието и има едни от най-непоклатимите правила при хранене. Не ги ли спазвате, рискувате да си навлечете гнева на домакините си....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как се държи бургер?Как се държи бургер?
Благодарение на японски учени вече е известно как точно трябва да държим сандвича, за да се нахраним без да имаме храна по ръцете и лицето си, след като го изядем....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Да държим ли вкъщи изкуствени цветяДа държим ли вкъщи изкуствени цветя
Ако обмисляте да добавите изкуствени цветя в дома или в офиса си, може да си помислите отново, след като разберете за някои от недостатъците им. Изкуствените цветя може да изглеждат добре, но те не са живи и това е факт...
Как да се държим на първа среща с родителите муКак да се държим на първа среща с родителите му
На първо място трябва да се държите естествено. Това е най-важното....
Как да се справим с гадните колеги?Как да се справим с гадните колеги?
Най-добре е да спазвате дистанция, особено с тези, които се държат лошо с вас. Напомняйте им, че сте колеги и всеки трябва да изпълнява задълженията си професионално....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....