Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да се лекуваме с карамфилКак да се лекуваме с карамфил
Какво лекува карамфилът Зъбобол и възпалени венци Маслото от карамфил е добре познато средство при зъбобол и кървящи венци. Той играе роля и на локален анестетик....
Рибник в кораРибник в кора
В средата сложете рибата, загънете на 4, намажете плика с масло и сложете рибника да се пече....
Шаран в кораШаран в кора
2
Оставяме малко да престои и от него приготвяме една кора. Намазняваме я и върху нея поставяме намазнения също шаран. Кората се сгъва като и се придава форма на риба. Правят се уста, опашка, перки....
Шаран в кораШаран в кора
2
Оставяме малко да престои и от него приготвяме една кора. Намазняваме я и върху нея поставяме намазнения също шаран. Кората се сгъва като и се придава форма на риба. Правят се уста, опашка, перки....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Вече се продават банани с ядлива кораВече се продават банани с ядлива кора
Японска фирма пусна на пазара банани, чиято кора може да се яде, тъй като е по-мека от тази на обикновените екзотични плодове. Бананите се наричат Монге, а патентът им е собственост на фирмата D&T Farm. Преведено от...
Курабийки с лимонова кораКурабийки с лимонова кора
2
Разбърква се добре и сипваме в средата на брашното. Замесва се от продуктите меко тесто, но да не лепне. Купата с тестото се завива с кърпа и оставяме да си почине 15-20 минути....
Пуканки с портокалова кораПуканки с портокалова кора
Оформят се 12 топки, които се сервират, след като изстинат...
Пиле в хлебна кораПиле в хлебна кора
Правилото гласи, че на килограм месо се полага 1 час време за печене. Поднесете с гарнитура по избор!...