Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Оставяме рибата да се осоли две денонощия. След това я измиваме със студена вода от солта и я оставяме да се накисне във вода за 10-15 минути. Изваждаме я от водата и я оставяме да се отцеди....
Сарми по корейски (пок сам)Сарми по корейски (пок сам)
В загрятото олио сложете лютите чушки и чесъна и щом си пуснат аромата, добавете лука и каймата, разбъркайте, налейте соевия сос, поръсете със солта и захарта и когато е готова, свалете сместа от огъня и я смесете с ориза...
Как да се подстрижем самиКак да се подстрижем сами
8
Препоръчваме ви, ако това ви е за първи път, да заложите на по-обикновени подстрижки, за да не се окажете в много неприятна ситуация. Започнете с най-обикновено подстригване на връхчета....
Как да се подстрижа самаКак да се подстрижа сама
Подстригването у дома крие големи рискове, ако не сте професионалисти в тази област. Ако по някаква причина обаче не можете да посетите фризьор, можете да опитате да се подстрижете сами у дома. Ето и как да стане това. 1...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Колко често трябва да се подстригва косатаКолко често трябва да се подстригва косата
Косата е рамката на нашето лице. Здравата, лъскава и гъста грива придава неустоим чар на всяка жена. Същевременно заплетените кичури, накъсаните и изгорели краища отнемат от обаянието ни и ни карат да изглеждаме неподдържани...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как сам да налепя плочкиКак сам да налепя плочки
Плочките в банята или кухнята са не само практичен, но и стилен материал. Цветовете и шарките ще ви помогнат да създадете специална атмосфера в помещението. Не се притеснявайте, лепенето на плочки не е толкова трудно,...
Защо косата трябва да се подстригва при Пълнолуние?Защо косата трябва да се подстригва при Пълнолуние?
По време на пълнолуние е добре да се подстриже повече от косата, но ако нямате нужда от подстригване точно в този момент, можете просто съвсем леко да я скъсите – с не повече от два сантиметра....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Измислиха ковчег, който сам се закопаваИзмислиха ковчег, който сам се закопава
2
Куриозните идеи не отминават дори печалната тема за погребенията. Американски изобретател смята методиката на погребенията, която се използва от хилядолетия, за неефективна. Доналд Скръгс, който патентовал устройство с...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....