Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да запазим хладнокръвие в стресова ситуацияАко познавате човек, който се държи невъзмутимо в стресови ситуации, представете си какво би направил той и постъпете като него.
Определете факторите, които ви изкарват извън нерви....
1
Тежка салата
Лукът се нарязва на полукръгчета.
Нарежете копъра, настържете кашкавала и яйцата на едро ренде.
В дълбока купа смесете зелето с яйцата, кашкавала, шунката и лука....
Как да се възстановим след тежка раздяла?На всеки се случва да бъде съкрушен след раздяла. Понякога дори ви се струва, че няма начин как да се вземете отново в ръце.
Няма място за паника. Предлагаме ви десетте най-добри правила за възстановяване след раздяла...
1
В стресови ситуации хапвайте нектариниЕто защо тези плодове се препоръчват като природно "лекарство" при стресови ситуации.
Освен това не бива да се безпокоите за линията си, ядейки нектарини....
1
Отвара след преяждане
Оставете да се запари за 10-15 минути и прецедете отварата.
Сместа можете да овкусите с няколко капки масло от лимон.
Отварата се пие през целия ден....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
2
Ястие След 10 години
Обръща се да се задържи добре от двете страни. Поставя се в чиния като канапе.
От заешки заден бут, престоял 1 час в мляко и кока-кола, се пресова пържола. Обезкостява се и се запържва с ким и кимион в масло....
Прасковен слаш с лед
Четвъртинките праскови се оставят във фризера за 2 часа.
След това се вадят и се пасират заедно с йогурта.
При непрекъснато пасиране се добавя медът и ледът. Разпределя се в чаши и се сервира веднага....
Чий кюфте с лед
Така продължаваме докато свърши ледът и се разтопи всичко хубаво, след този процес минава около половин час....
Яхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Домашен протеинов шейк след тренировка
Блендирайте всичко, докато се получи гладка смес.
Сипете протеиновия шейк в чаша и сервирайте.
Домашен протеинов шейк за възстановяване след тренировка е вкусен и може да си приготвите много лесно и бързо....
Рецепта на баба за белодробни заболявания и тежка кашлица
Нарежете лука на ситно и добавете към захарта, запържете малко и след това добавете вода.
Варете, докато 1/3 от водата се изпари, оставете да се охлади....
Топящ се паниран кашкавал
Загрейте олио в дълбок тиган /достатъчно количество, за да покрива парчетата кашкавал/.
Извадете кашкавала от фризера, потопете всяко парче в разбито яйце, след което оваляйте в корнфлейкс....
Топящи се Маслени Кроасанчета
Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
3
Съвети за възстановяване след тежко раждане
Консултирането със специалист може да помогне в тези ситуации....
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1