Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да запазим хладнокръвие в стресова ситуацияКак да запазим хладнокръвие в стресова ситуация
1
Ако познавате човек, който се държи невъзмутимо в стресови ситуации, представете си какво би направил той и постъпете като него. Определете факторите, които ви изкарват извън нерви....
Тежка салатаТежка салата
Лукът се нарязва на полукръгчета. Нарежете копъра, настържете кашкавала и яйцата на едро ренде. В дълбока купа смесете зелето с яйцата, кашкавала, шунката и лука....
Как да се възстановим след тежка раздяла?Как да се възстановим след тежка раздяла?
1
На всеки се случва да бъде съкрушен след раздяла. Понякога дори ви се струва, че няма начин как да се вземете отново в ръце. Няма място за паника. Предлагаме ви десетте най-добри правила за възстановяване след раздяла...
В стресови ситуации хапвайте нектариниВ стресови ситуации хапвайте нектарини
1
Ето защо тези плодове се препоръчват като природно "лекарство" при стресови ситуации. Освен това не бива да се безпокоите за линията си, ядейки нектарини....
Отвара след преяжданеОтвара след преяждане
Оставете да се запари за 10-15 минути и прецедете отварата. Сместа можете да овкусите с няколко капки масло от лимон. Отварата се пие през целия ден....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Ястие След 10 годиниЯстие След 10 години
Обръща се да се задържи добре от двете страни. Поставя се в чиния като канапе. От заешки заден бут, престоял 1 час в мляко и кока-кола, се пресова пържола. Обезкостява се и се запържва с ким и кимион в масло....
Прасковен слаш с ледПрасковен слаш с лед
Четвъртинките праскови се оставят във фризера за 2 часа. След това се вадят и се пасират заедно с йогурта. При непрекъснато пасиране се добавя медът и ледът. Разпределя се в чаши и се сервира веднага....
Чий кюфте с ледЧий кюфте с лед
Така продължаваме докато свърши ледът и се разтопи всичко хубаво, след този процес минава около половин час....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Домашен протеинов шейк след тренировкаДомашен протеинов шейк след тренировка
Блендирайте всичко, докато се получи гладка смес. Сипете протеиновия шейк в чаша и сервирайте. Домашен протеинов шейк за възстановяване след тренировка е вкусен и може да си приготвите много лесно и бързо....
Рецепта на баба за белодробни заболявания и тежка кашлицаРецепта на баба за белодробни заболявания и тежка кашлица
Нарежете лука на ситно и добавете към захарта, запържете малко и след това добавете вода. Варете, докато 1/3 от водата се изпари, оставете да се охлади....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Загрейте олио в дълбок тиган /достатъчно количество, за да покрива парчетата кашкавал/. Извадете кашкавала от фризера, потопете всяко парче в разбито яйце, след което оваляйте в корнфлейкс....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви. Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Съвети за възстановяване след тежко ражданеСъвети за възстановяване след тежко раждане
Консултирането със специалист може да помогне в тези ситуации....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....