Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Градинска чубрица при газове и колики
Рецептата за запарка с градинска чубрица при газове и колики е от книгата на Теменуга Димитрова и Лидия Димитрова ‐ Лечебни отвари, сиропи и настойки, 2009....
При газове в корема и оригване - анасонов чай
Не се прецежда.
Пийте като чай преди обед.
Рецептата за анасонов чай при газове в корема и оригване е от книгата “Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине", колектив, 2005...
Горчив чай против газове
Залейте 1 супена лъжица от сместа с 1 чаша вряла вода, сложете да ври 3-5 минути. Охладете за 20 минути и прецедете.
Приема се по 1 супена лъжица, 15-20 минути преди храненията....
Как да се предпазим от газове?
Понякога газове могат да се образуват при неправилно съчетаване на храните. Ето защо избягвайте да консумирате заедно храни и напитки, които са твърде студени и твърде топли....
Храните, които причиняват газове
Всички храни, съдържащи нишесте, като пшеницата, овес, картофите, царевицата, хляб или макароните, също могат да предизвикат газове, защото излизат непокътнати от тънките черва и стомаха и стават храна на бактериите в...
При газове - корени от магданоз
Оставете да кисне за 8-12 часа, прецедете.
Вземете по 2 супени лъжици, 4 пъти на ден, 30 минути преди хранене....
Смес за чай против газове
Пие се по 1/2 чаша, 3-4 пъти на ден за премахване на газовете.
Рецептата за смес от риган, лайка и ким за газогонен чай е от книгата “Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине", колектив, 2005...
Храни, водещи до образуването на газове
Обикновено при прием на храни се образуват газове. Някои храни осигуряват повече образуването на газ в червата по време на храносмилането....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
3
Кои храни увеличават газовете?
Отделянето на газове е съвсем нормален процес, който се наблюдава при всеки човек. Понякога обаче това се случва по-често и обикновено се дължи на приема на така наречените газообразуващи храни....
Това са храните, които НЕ образуват газове
В настоящата статия ще разгледаме храните и напитките, които НЕ образуват подуване и газове и не ни причиняват излишен дискомфорт.
1....
Да се храним правилно
Японците се хранят с разнообразни продукти, те консумират до тридесет различни продукта дневно. Според тях всяко ястие трябва да е разноцветно....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1