Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Ябълката помага да съхраним красотата сиНавярно всички знаете, че когато става въпрос за диети, ябълките почти винаги присъстват в тях. Те не само помагат да отслабнем, но и помагат за запазването и поддържането на женската красота.
Ябълките се явяват отлична...
1
Да си съхраним грозде за зимата
Те се отстраняват с помощта на ножица, за да не изтича сок върху здравите зърна.
По време на обработването на чепката тя трябва да е върху чиста кърпа, за да не се изтрие от зърната восъчният слой....
Как да си съхраним зеленчуци за зиматаОсвен да замразявате зеленчуци за зимата, съхранете ги и във вид, в който можете да ги използвате почти като пресни. Така те ще запазят качествата си и няма да се разкашкват, както често става при размразяване на замразените...
1
Как да съхраним лука
Много важно е, след като сме произвели голямо количество лук, да успеем да го съхраним през зимата. Издръжливостта зависи от:
- Качеството на сорта и отношението на дизахаридите към монозахаридите....
Как да съхраним щастието?Кажете „Не” на нещата, които ви повличат надолу. Нека да се изправим срещу фактите: ние сме ограничени във времето, което ни е отредено на тази планета. Ако се съсредоточим за твърде дълго време върху емоциите и ситуациите...
3
Как да съхраним тесто
Готовото тесто за пица се съхранява много лесно – то може да се съхранява както в хладилника, така и във фризера. В хладилника може да се съхранява не повече от три дни, след това започва да губи еластичността си и не може...
Да си пожелаем здраве в Световния ден на здравето!
Така Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие.
Тази година - 2023 мотото на днешния ден е Моето здраве, мое право....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Да съхраним гъбите за зимата
Предлагаме ви 3 лесни начина за съхраняване на гъби през зимата. И за трите варианта е важно да знаете, че гъбите се почистват много добре, но не се мият.
Използвайки ги, ще имате сигурен източник на витамини от група...
Как да съхраним червеното цвекло
При възникване на гнилостен процес по някоя от главите, веднага я отстранете от пясъка, изрежете повредената част и използвайте здравата за приготвянето на салати....
Да съхраним круши за зимата
Крушата изисква от 5 до 7 години, преди да започне да дава плод и може да произвежда плодове до 100 години. Крушите са вкусни, когато се ползват сурови или се използват в десерти, салати и сладкарски рецепти.
Плодът...