Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Ябълката помага да съхраним красотата сиЯбълката помага да съхраним красотата си
1
Навярно всички знаете, че когато става въпрос за диети, ябълките почти винаги присъстват в тях. Те не само помагат да отслабнем, но и помагат за запазването и поддържането на женската красота. Ябълките се явяват отлична...
Да си съхраним грозде за зиматаДа си съхраним грозде за зимата
Те се отстраняват с помощта на ножица, за да не изтича сок върху здравите зърна. По време на обработването на чепката тя трябва да е върху чиста кърпа, за да не се изтрие от зърната восъчният слой....
Еликсирът на здравето (Мощен имуностимулант)Еликсирът на здравето (Мощен имуностимулант)
Еликсирът на здравето - пчелно млечице и мед....
Как да си съхраним зеленчуци за зиматаКак да си съхраним зеленчуци за зимата
1
Освен да замразявате зеленчуци за зимата, съхранете ги и във вид, в който можете да ги използвате почти като пресни. Така те ще запазят качествата си и няма да се разкашкват, както често става при размразяване на замразените...
Как да съхраним лукаКак да съхраним лука
Много важно е, след като сме произвели голямо количество лук, да успеем да го съхраним през зимата. Издръжливостта зависи от: - Качеството на сорта и отношението на дизахаридите към монозахаридите....
Как да съхраним щастието?Как да съхраним щастието?
3
Кажете „Не” на нещата, които ви повличат надолу. Нека да се изправим срещу фактите: ние сме ограничени във времето, което ни е отредено на тази планета. Ако се съсредоточим за твърде дълго време върху емоциите и ситуациите...
Как да съхраним тестоКак да съхраним тесто
Готовото тесто за пица се съхранява много лесно – то може да се съхранява както в хладилника, така и във фризера. В хладилника може да се съхранява не повече от три дни, след това започва да губи еластичността си и не може...
Да си пожелаем здраве в Световния ден на здравето!Да си пожелаем здраве в Световния ден на здравето!
Така Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие. Тази година - 2023 мотото на днешния ден е Моето здраве, мое право....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Да съхраним гъбите за зиматаДа съхраним гъбите за зимата
Предлагаме ви 3 лесни начина за съхраняване на гъби през зимата. И за трите варианта е важно да знаете, че гъбите се почистват много добре, но не се мият. Използвайки ги, ще имате сигурен източник на витамини от група...
Как да съхраним червеното цвеклоКак да съхраним червеното цвекло
При възникване на гнилостен процес по някоя от главите, веднага я отстранете от пясъка, изрежете повредената част и използвайте здравата за приготвянето на салати....
Да съхраним круши за зиматаДа съхраним круши за зимата
Крушата изисква от 5 до 7 години, преди да започне да дава плод и може да произвежда плодове до 100 години. Крушите са вкусни, когато се ползват сурови или се използват в десерти, салати и сладкарски рецепти. Плодът...