Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
2
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да се накъдрим без преса и машаКак да се накъдрим без преса и маша?
Къдрене чрез сешоар
Сешоарът определено не е безвреден за косъма, но е много по-щадящ косата ни в сравнение с пресата и машата....
1
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
3
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
1
Как да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как лесно да се отървете от зъбобола
Когато зъбите ни са здрави, да си кажем честно, не се сещаме много за тях. Хапваме различни вредни храни, пием студени напитки и не чувстваме нищо друго освен наслада. Появи ли се зъбоболът обаче, освен гузната ни съвест...
Как лесно да се придържаме към диетата
Спазването на диета е нещо, което не се отдава на всеки. Когато се опитвате да свалите някои и друго кице, сякаш всичко около вас е способно да ви изкуши. Има пет универсални правила, които ще ви помогнат да се придържите...
Лесно парфеЖелатинът се накисва в прясното мляко и се доразтваря на водна баня.
Сметаната се разбива със захар на вкус. Желатинът се разбива със захар на вкус. Белтъците се разбиват на сняг....
1
Лесно Чеверме
На дълъг прът, го нанизваме като краката се забождат с пирони за кола или с помощта на тел ги завързваме добре....
Лесно реване
Получената смес я пека в намаслена с олио тавичка до готовност (проверявам я с клечка) на 150-180 градуса и след това я оставям да изстине....
Лесно ТирамисуОтгоре се покриват с крема.
Нареждат се плодовете, поръсва се с орехи. Повтаряме още един ред по аналогичен начин, като най отгоре поръсваме с канела.
Поставя се в хладилника за няколко часа, за да се охлади....
31