Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Голям Хляб
След като се надигне хубаво и се запече леко отгоре, намаляме фурната на 180 до готовност.
Готовият голям хляб трябва да е лек и да кънти при почукване отгоре....
Голям дюнерПърво изпичаме пилешките гърди на тефлонов тиган до готовност. През това време подготвяме останалите продукти - режем краставичката и доматите.
Готовото месо режем на парчета. Почистваме скарата, слагаме малко масло на...
10
Голям сандвич
В намазнена тава редим филии стар хляб, ако има нужда, се запълва с късове хляб.
Филиите ги намазваме с масло и отгоре слагаме плънката.
Пекат се на загрята фурна до готовност на 180 градуса....
Голям зеленчуков волован
Отново се мажат с яйце, поръсват се с чиа и се пекат.
Плънка: Зеленчуците се нарязват на дребни парчета и се задушават в малко олио. Подправят се със сол, черен пипер и мащерка....
Голям и бухнал кекс
В намазнена по-голяма форма за кекс сипете светлата част, отгоре добавете внимателно тъмната и изпечете кекса в загряна предварително на 170 градуса фурна до суха клечка....
Голям буркан домашна майонеза
Смесете всички съставки в буркан, като олиото трябва да е студено, за да се разбие добре домашната майонеза.
Леко се завърта и издърпва с ножа на миксера.
Ииииии голям буркан домашна майонеза - вкусно ми е!...
Голям гювеч за празнична вечеря
Празът и печените чушки се нарязват, морковите се нарязват на шайби. Свинският врат се нарязва на кубчета, както и картофите.
Месото се запържва в дълбок тиган и се прибавят празът, морковите и чушките....
Голям селски козунак на конциВ дълбока купа се пресява брашно и се оформя кладенче, в което се изсипват яйчената смес, останалото мляко и шупналата мая.
Замесва се тесто, което се меси много дълго време докато се образуват мехурчета....
6
Свински ребра в голям гювеч
Нарязваме свинските ребра, нареждаме ги в гювеча.
Почистваме картофите и ги нарязваме на едри кубчета отгоре, след което добавяме нарязания на дребно домат, нарязаните на филийки моркови, нарязания като за салата кромид...
Голям кравай за здрав кръст
В средата на тавата поставете ринг, за да получите голям кравай с голям отвор. Намажете усукания кравай с разбитите жълтък, вода и олио....
Голям мраморен кекс в тава
Печем нашия голям мраморен кекс в загрята фурна на 150 °C за около 40 минути, като е добре да проверяваме готовността с клечка....
Как се връзва луканка?
С много дебел конец се връзва и този край, като задължително се оставя по-дълъг, за да може да се съедини с другия и да се окачат на подходящо място за сушене. Ето, вече знаете как се връзва луканка....
Как се връзва вратовръзка
Всеки един уважаващ себе си мъж трябва да знае как се връзва вратовръзка. Ако обаче не знаете как четете нататък. Има 5 стъпки за връзването на идеален възел. А ето и кои са те:
1....
Голям козунак с мармалад и стафиди
Натрошава се маята в топло прясно мляко с лъжица захар и оставяме да шупне, за да се активира. Сипва се в тава с пресято брашно.
С миксера се разбиват яйцата, като се отделя 1 жълтък за намазване отгоре....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Как да носим шал на плажа?
Модните експерти са категорични, че и през този летен сезон един от задължителните аксесоари на плажа ще бъде шалът.
Той винаги е придавал ефирност, лекота и сексапил на женското тяло. Ако обаче модният аксесоар се поставя...
Как се връзва папийонка?
Дори и да не обичате да ходите с по-официални облекла, а по-скоро сте фен на ежедневния стил, това не значи, че не трябва да сте запознати с това как се връзва папийонка или вратовръзка....
Пиле Омъжи се за менПоставя се в брашно и се напудря и от двете страни.
В голям тиган се загряват 3 с.л. зехтин и маслото на средна температура.
Запържва се месото до златисто и от двете страни, около 6 - 7 минути на страна....
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
5
Как се прави перлена захар
И тази която аз предлагам е: Към 50 г фина захар се добавя само 1 ч.л. вода. Разбърква се, става на пясък и се слага в голяма решетъчна лъжица....
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
4