Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Сипете маята към млякото и разбъркайте, но задължително с дървена лъжица. Свалете тенджерата от огъня и сложете капака отгоре. Увийте цялата тенджера в кърпи и оставете така за 2 часа....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
На какво задължително трябва да научим дъщеря си?На какво задължително трябва да научим дъщеря си?
На какво задължително трябва да научим дъщеря си? Самостоятелност В никакъв случай не трябва да учите дъщеря си как един ден тя ще срещне подходящия мъж, който ще ѝ сваля звезди от небето и ще се грижи за нея....
На какво задължително трябва да научим сина си?На какво задължително трябва да научим сина си?
На какво задължително да научим сина си? 1. Да поема отговорности....
Мързелив тутманик за заети хораМързелив тутманик за заети хора
Мързеливият тутманик за заети хора е чудесна закуска!...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Диетична баница за хора с ХашимотоДиетична баница за хора с Хашимото
4
Подходяща е за хора с автоимунни заболявания, като едно доста често срещано от тях е Хашимото. Разбира се, и за всички, които искат хапването да не им се отразява на фигурата....
Боб по манастирски за бързащи хораБоб по манастирски за бързащи хора
Бобът, купен от магазина, задължително трябва да се накисва. Но пресен, от градината на баба, никога не го накисвам. Така зная от баба. И не е изненада, че се слагат всички зеленчуци заедно с боба....
Лек за хора, страдащи от запекЛек за хора, страдащи от запек
1
Лекът за хора, страдащи от запек е много полезен....
Ситуации, в които е задължително да си егоист!Ситуации, в които е задължително да си егоист!
Вероятно сте чували от всички страни колко е важно да увеличите работата си и че времето е пари, но какво ще кажете за вашето здраве и спокойствие? Не са ли важни?...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно меко тесто и го оставяме да втаса на топло....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Рибата е готова, може да я нарежем и да я сервираме, а може да я наредим плътно в буркани и да я държим в хладилника....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
В средата на всяко сложете от каймата, прегъвайте и притиснете краищата, за да не излиза плънката. Двата края съберете в един....