Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво не трябва да хапваме на първа срещаКакво не трябва да хапваме на първа среща
Мнозинството от дамите заявяват, че на първа среща никога не биха си поръчали спагети или зелева салата, защото при консумацията им може да се нацапат, а и тези храни не са лесни за хапване с вилица....
Мини банички за офисаМини банички за офиса
Взимаме 2 листа от корите за баница /може и по един да се завива/, мажем от сместа по целият лист. Започваме да навиваме на тънко листа, режем го на 3 парчета. И така, докато свърши сместа....
Идеи за здравословно хапване в офисаИдеи за здравословно хапване в офиса
Като държите тези ястия за здравословно хапване в офиса лесно достъпни във вашия офис, можете да правите по-добър избор през целия ден....
10 способа да не хапвате нощем10 способа да не хапвате нощем
Снощи сигурно беше 1051-вият път, в който си дадохте обещание, че отварянето на хладилника посред нощ е било за последно? ! И след това съвестта така ви зачовърка, че се обвинихте за престъпление спрямо тялото си. Ето...
Баница, която не спадаБаница, която не спада
8
Да ви сладко....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Защо да хапваме гроздеЗащо да хапваме грозде
Гроздето е един от най-полезните и обичани плодове, особено поради тръпчивия му вкус, свежа текстура, сочност и атрактивен цвят. Добрата новина е, че тези плодове са пълни с основни хранителни вещества и са почти като лекарство...
Хапвате редовно риба - не боледуватеХапвате редовно риба - не боледувате
Участие в него са взели 1000 души, които са попълвали формуляри, за да се констатира по-късно от учените какво е тяхното физическо и психическо състояние....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
4
В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
1
Пробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто. Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Какво може да излекувате, ако хапвате редовно орехиКакво може да излекувате, ако хапвате редовно орехи
Вижте още: - Какво лекува чаят от орехови черупки; - Ползи и приложение на оцет от орехи....
Защо да хапваме месо често?Защо да хапваме месо често?
Всеки има право на избор с какво да се храни, но е важно да се знае, че месото също е много полезно за организма....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес. Диетичният кекс се пече...
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Намалявайте степените, докато не получите желаната от вас дебелината. Хубаво разстелете корите и ги оставете да изсъхнат за около 12 часа. Начупете юфката и я сложете в голяма тава....