Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Сипете вода и го оставете за едно денонощие, като на всеки 3-4 часа сменяте водата. След като времето измине, изхвърлете водата и измийте нахута. Прецедете с гевгир....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
След 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон, разбърква се, докато се разтопи захарта и се оставя да ври около 10 мин. Времето се измерва след завиране. Сваля се от котлона и се оставя настрана....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Сложете тенджерата с млякото на огъня и включете да загрява на 37-38 градуса....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки. Прехвърлете сушените домати в буркани. Сложете във всеки един босилек, мащерка и нарязан чесън....
Какво да ядем след тренировка?Какво да ядем след тренировка?
Какво можем да кажем за мазнините след тренировка?...
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Оставя се да се изцежда, като мазането със сол се повтаря. След като се е изцедило добре, се поставя в хладилник, пак на решетка. Обръща се на 24 часа. Домашното краве сирене е готово....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Какво да ядем след консумация на чесън?Какво да ядем след консумация на чесън?
Чесънът е храна, която допълва вкусовите качества на редица рецепти. Той има широко разпространение, тъй като придава специфична екзотичност на ястията и ги дарява със страхотни аромати. Вкусът на чесъна обаче коства...
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Какво да ядем след хранително натравяне?Какво да ядем след хранително натравяне?
По какво можете да разпознаете, че страдате от хранително натравяне? Симптомите могат да са разнообразни, но обикновено се започва с болки в корема, позиви за гадене, повръщане, диария и дори висока температура....
Какво да не ядем, за да отслабнемКакво да не ядем, за да отслабнем
10
Продуктите, от които се напълнява, са особено противопоказни за хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания или затлъстяване....
Какво трябва да ядем след повръщане?Какво трябва да ядем след повръщане?
Еднократното повръщане не е причина за безпокойство. Връщането на храна обикновено е симптом на различни заболявания, на само по себе си не налага лечение, освен ако повръщането не е многократно и обилно. Обилното...
Какво да не ядем на Свети ВалентинКакво да не ядем на Свети Валентин
Вече знаете какво да не ядете на Свети Валентин. А ако още сте в търсене на подходящи вкусотии за празника на любовта, опитайте нашите романтични предложения за Свети Валентин....
Какво да не правим, докато ядемКакво да не правим, докато ядем
1
Не яжте каквото ви падне. Тялото само изпраща индикации какво му се яде. При избора на храна се вслушвайте в неговите нужди....
Какво да НЕ ядем, докато кърмимКакво да НЕ ядем, докато кърмим
Ако става въпрос за чай - 2 чаши чай; - Алкохолът - черният дроб на бебето е особено чувствителен към алкохола, защото черният му дроб все още е неукрепнал....