Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Супа от нищо нещо
Настържете моркова и картофа на ренде. Запържете с малко олио.
Добавете вода и оставете да се задушава. Добавете подправките.
Докато ври, в отделна купа натрошете с вилица домашно русенско варено с малко топла вода...
Нещо интересно от картофи
Сварете картофите, обелете ги и още топли ги намачкайте с малко олио на око и подправките.
Към хомогенната смес добавете натрошеното сирене. След като картофената смес се охлади, оформяйте малки топчета.
Поднесете...
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Желирано пиле и още нещо
Измиваме пилето, премахваме кожата и го слагаме да се вари. Когато заври, махаме пяната и намаляваме котлона с 2 степени надолу, покриваме с капак и варим поне 3 часа.
30 минути преди да е готово месото сложете моркова...
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
1
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
1
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
8
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Торта с хляб и още нещо
В тортена форма с подвижно дъно нареждаме филийки по дъното и стените.
Намазваме с лютеница, майонеза и нареждаме шунката и кашкавала.
След това редим на още 2 пъти по същия начин. Мажем последния ред филийки с лютеница...
Купчинки с кайма и още нещоКаймата оформяме на големи плоски кюфтета.
Запържваме гъбите.
Картофите настъргваме и запържваме, сварените яйцата настъргваме, ашкавала също.
Върху каймата слагаме от запържените гъби, върху гъбите - от запържените...
3
Кавърма със свинско и още нещо
Нарежете месото на късчета. Прибавете нарязания на полумесци лук, надребнените чушки и домати, задушете за 15 минути.
Налейте 150 мл вода и добавете подправките, оставете да покъкри още 5 минути на огъня.
Разпределете...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
1
Пълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Украински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода.
2. Половината цвекло, половината морков...
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Нещо вкусно с тиквички и чери домати
Измийте и настържете тиквичките на едро ренде. Оставете да се отцедят. Обелете и нарежете лука на ситно. В тиган сгорещете 2 с.л. зехтин и добавете нарязания лук.
Запържете до омекване и прехвърлете в отделна купа. Разбийте...
Странджански лучник с праз и още нещо
Препечената горна коричка, богатата плънка с хрупкавите пръжки в нея ме накараха да си отчупя още едно парче.
Съвет: От две години събирам и записвам автентични рецепти, характерни за различните области на България....
Пълнени чушки със сирене и още нещоСиренето се натрошава и се смесва с яйцата, добавя се обеленият и настърган домат и черният пипер.
Натрошете на дребно средата от филията хляб и също я добавете, напълнете почистените и измити пиперки.
Печете пълнените...
10