Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Супа от нищо нещоСупа от нищо нещо
Настържете моркова и картофа на ренде. Запържете с малко олио. Добавете вода и оставете да се задушава. Добавете подправките. Докато ври, в отделна купа натрошете с вилица домашно русенско варено с малко топла вода...
Нещо интересно от картофиНещо интересно от картофи
Сварете картофите, обелете ги и още топли ги намачкайте с малко олио на око и подправките. Към хомогенната смес добавете натрошеното сирене. След като картофената смес се охлади, оформяйте малки топчета. Поднесете...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Желирано пиле и още нещоЖелирано пиле и още нещо
Измиваме пилето, премахваме кожата и го слагаме да се вари. Когато заври, махаме пяната и намаляваме котлона с 2 степени надолу, покриваме с капак и варим поне 3 часа. 30 минути преди да е готово месото сложете моркова...
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Баница с ябълки и още нещоБаница с ябълки и още нещо
Баницата с ябълки и още нещо е чудно вкусна....
Торта с хляб и още нещоТорта с хляб и още нещо
В тортена форма с подвижно дъно нареждаме филийки по дъното и стените. Намазваме с лютеница, майонеза и нареждаме шунката и кашкавала. След това редим на още 2 пъти по същия начин. Мажем последния ред филийки с лютеница...
Купчинки с кайма и още нещоКупчинки с кайма и още нещо
3
Каймата оформяме на големи плоски кюфтета. Запържваме гъбите. Картофите настъргваме и запържваме, сварените яйцата настъргваме, ашкавала също. Върху каймата слагаме от запържените гъби, върху гъбите - от запържените...
Кавърма със свинско и още нещоКавърма със свинско и още нещо
Нарежете месото на късчета. Прибавете нарязания на полумесци лук, надребнените чушки и домати, задушете за 15 минути. Налейте 150 мл вода и добавете подправките, оставете да покъкри още 5 минути на огъня. Разпределете...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода. 2. Половината цвекло, половината морков...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Нещо вкусно с тиквички и чери доматиНещо вкусно с тиквички и чери домати
Измийте и настържете тиквичките на едро ренде. Оставете да се отцедят. Обелете и нарежете лука на ситно. В тиган сгорещете 2 с.л. зехтин и добавете нарязания лук. Запържете до омекване и прехвърлете в отделна купа. Разбийте...
Странджански лучник с праз и още нещоСтранджански лучник с праз и още нещо
Препечената горна коричка, богатата плънка с хрупкавите пръжки в нея ме накараха да си отчупя още едно парче. Съвет: От две години събирам и записвам автентични рецепти, характерни за различните области на България....
Пълнени чушки със сирене и още нещоПълнени чушки със сирене и още нещо
10
Сиренето се натрошава и се смесва с яйцата, добавя се обеленият и настърган домат и черният пипер. Натрошете на дребно средата от филията хляб и също я добавете, напълнете почистените и измити пиперки. Печете пълнените...