Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вана на Клеопатра за кадифена кожаВана на Клеопатра за кадифена кожа
Загрейте 1 литър мляко, без да го довеждате до кипене и разтворете в него чаша мед. След това добавете 2 супени лъжици зехтин (може и бадемово, розово или друго растително масло). Изсипете във ваната с топла вода. След...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Подобрете тена си с тези домашни маски!Подобрете тена си с тези домашни маски!
Влиянието на околната среда, неправилното хранене, липсата на витамини често са главните причини кожата ни да изглежда бледа, отпусната и нездрава. Напрегнатият начин на живот не позволява да избегнем ефекта от всички...
Подобрете тена си с няколко ежедневни процедуриПодобрете тена си с няколко ежедневни процедури
Не прекалявайте с козметиката Грижата за лицето е важна, но в никакъв случай не трябва да прекалявате с използваната козметика и процедурите за поддържане на кожата. Трябва да й дадете възможност да диша....
Как да подобрим тена на лицето сиКак да подобрим тена на лицето си
Сияйната кожа и прекрасният цвят на лицето са задължителни за добре поддържаната дама. Но дори най-съвършената кожа има нужда от постоянна грижа. Основно правило е да си лягате възможно по-рано, ако искате лицето ви да...
Трикове, с които да запазим тена сиТрикове, с които да запазим тена си
След като сте придобили красив летен загар, трябва да се постараете да го задържите максимално дълго. Има няколко съвети, които може да следвате, за да запазите бронзовия си тен: 1. Пийте повече вода – важно е кожата...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Модата на тенаМодата на тена
Повечето от нас, които са уморени от шума на големия град и еднаквата обстановка в офиса, в летните дни търсят спасение някъде на открито, в близост до морето или каквато и да е вода. Но най-важното е да се сдобием с...
Как да си поддържаме кожата чиста?Как да си поддържаме кожата чиста?
Мазната кожа е проблем, който се забелязва при мнозина. Въпреки това поддържането на кожата в чисто състояние не е мисия невъзможна. Първата стъпка към това е спазването на добра хигиена. Взимайте си душ поне веднъж на...
Народна медицина с глинаНародна медицина с глина
Например, Луи XIV използвал глина за лошо храносмилане от преяждане. В Египет глината се използвала за балсамиране. В Индокитай, преди да се пие речна вода, първо се размесва с малко глина и след това се пие....
Как да задържим тена си след лятната почивка?Как да задържим тена си след лятната почивка?
Времето лети и идва краят на летните дни. Всеки, успял да се добере до морето, се завръща с хубав тен на кожата, който често до месец изчезва. Оказва се обаче, че има начин той да се запази за по дълго време, без да коства...
Тайните на КлеопатраТайните на Клеопатра
1
Една от тези жени-легенди е египетската царица Клеопатра. Легендите за нейната красота са стигнали до наши дни, а името й е символ на женския идеал. Но силата на Клеопатра не била само в красотата й....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода. 2. Половината цвекло, половината морков...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....