Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Стенен или подов климатик да изберем?Стенен или подов климатик да изберем?
Когато става въпрос за избор между стенен климатик и подов климатик, трябва да имате предвид няколко ключови фактора....
Защо бучи климатикътЗащо бучи климатикът
Вижте още: - Колко харчи един климатик; - Колко години издържа един климатик....
Миксер или блендер - кой е по-добър помощник в кухнята?Миксер или блендер - кой е по-добър помощник в кухнята?
2
Тези помощници в кухнята обаче са предназначени за малки порции и поради тази причина не трябва да се претоварват. За по-големи количества се използват блендерите....
Защо климатикът не охлажда?Защо климатикът не охлажда?
Ще се опитаме да ви запознаем с най-честите причини климатикът да не охлажда....
Куркудена или клин чорбаКуркудена или клин чорба
3
Месото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо. След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
Зимен или сиромашки тараторЗимен или сиромашки таратор
Зелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
Bomboloni или италиански поничкиBomboloni или италиански понички
Може да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
Сладкиш Агнеса или АгнесиСладкиш Агнеса или Агнеси
Сладкиша Агнеса или Агнеси разрежете и сервирайте....
Как климатикът е най-икономичен?Как климатикът е най-икономичен?
Затова изборът на подходящ климатик стои като първа задача за добро и икономично отопление в студените месеци. Грижата за наличните ни електроуреди е следващото условие, за да бъде енергоефективен климатикът....
Марудници или шупли със сиренеМарудници или шупли със сирене
Шуплите със сирене се изпичат на добре загрят намазан с масло или мас тиган или сач....
Сладко или мед от глухарчеСладко или мед от глухарче
Сладкото или медът от глухарче е много сполучливо....
Телешки ядки или касапска тортаТелешки ядки или касапска торта
Тук не мога да се въздържа и да не напиша един мъничък разказ по темата. Веднъж се похвалих пред сина си, че съм открила страхотен магазин на ферма със собствен месодобив. И той ми рече: Питай ги имат ли телешки ядки, да...
Пай с лимец или ечемикПай с лимец или ечемик
Лимецът (житото или ечемикът) се вари в прясното мляко около 40 мин. Изцежда се, но се запазва млякото, където е вряло. Маслото се разбърква със сиренето, яйцата, млякото, останало от лимеца. Добавя се лимецът....
Мармалад от ябълки или крушиМармалад от ябълки или круши
Имате перфектен мармалад от ябълки или круши...
Кошнички с ананас или локумКошнички с ананас или локум
Печем на загрята фурна на 180 градуса, докато се зачервят кошничките с ананас или локум....
Френска Селска Торта или МедовикФренска Селска Торта или Медовик
Най-удобно е сглобяването на тортата в ринг или разглобяема тава. 12. Сложете първия блат в разглобяемата тава или ринг и го намажете с крема отгоре....
Мезе за бира или виноМезе за бира или вино
Оставете в хладилника за няколко часа и сервирайте мезето за бира или вино след това....
Сироп от дренки или шипкиСироп от дренки или шипки
Измитите плодове се заливат с водата и се оставят няколко часа да поомекнат, след което се варят 20-30 минути. Сокът се прецежда, прибавят се захарта и лимонената киселина. Отново се сварява, след което се прецежда...
Гевречета със сусам или макГевречета със сусам или мак
Поръсват се със сусам или мак. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин. Гевречетата със сусам или мак са много вкусни....
Мъфини с банан или ябълкаМъфини с банан или ябълка
Предварително загряваме фурната. В дълбока купа смесваме пресятото брашно, содата, солта, канелата, индийското орехче. В друга купа счукваме яйцето, олиото, киселото мляко, ванилията и захарта. Смесваме двете съставки...
Сепионет на тиган или плочаСепионет на тиган или плоча
2
Намазнете с малко зехтин повърхността на тиган или плоча, загрейте на силен огън и щом започне да пуши леко, поръсете с едрата люспеста сол (ако не разполагате с такава, може да ползвате хималайска или най-обикновена)....
Саламура от риба или месоСаламура от риба или месо
Може да се приготви още и с месо (пилешко и/или заешко), което предварително се пече на скара. Използва се както месо, така и риба и става по вкусна, ако се смесят 2 вида от тях, но може и само един вид....
Щирник или габровската зелена баницаЩирник или габровската зелена баница
Да поясня, че щирът расте като плевел по поляните, но е много полезен, а баницата с него става изключително вкусна. Казва се още амарант. Рецептата с щир е от моя габровски край. В случая съм я направила със спанак. Нарежете...
Свинско на тиган или сачСвинско на тиган или сач
2
Ползвам плитък тиган с голям диаметър (може да се ползва и сач). Месото се нарязва с големина по желание, но задължително на тънко. Загрява се зехтинът (олиото) и се запържва месото докато промени цвета си. Слагат...
Кифлички с шоколад или мармаладКифлички с шоколад или мармалад
Не се слага и кората от лимон и портокал, а пълнежът може да е от сирене и яйца или кашкавал. Кифличките с шоколад или мармалад са страхотни, опитайте ги....