Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Любимия ми сладкиш АгнесЛюбимия ми сладкиш Агнес
Оставя се да престои за 1 час на хладно....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Кога да вземем на детето домашен любимец?Кога да вземем на детето домашен любимец?
Какъв да е първият домашен любимец на детето? Ако нямате никакъв опит в отглеждането на домашни любимци, съветваме ви да започнете с хамстер или морско свинче....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Любимия бананов пудингЛюбимия бананов пудинг
Оставяме готовия пудинг в хладилника да се охлади. Преди сервиране поръсваме любимия бананов пудинг отгоре обилно с бисквитите и украсяваме с резенче от останалия банан и ягодки....
Любимия бананов сладкишЛюбимия бананов сладкиш
Намажете любимия бананов сладкиш с глазурата....
Любимия пълнен патладжанЛюбимия пълнен патладжан
Да ви е вкусно с любимия пълнен патладжан!...
Любимия ябълков сладкишЛюбимия ябълков сладкиш
4
В купа разбиваме яйцата заедно със захарта с миксер. Прибавяме разтопеното масло, олиото, ванилията и бакпулвера. Разбиваме с миксера. Добавяме брашното и разбиваме отново с миксера, за да няма бучки....
Торта за любимияТорта за любимия
След това прясното мляко и накрая брашното заедно с бакпулвера. Бъркаме с дървена лъжица. Изсипваме в тавичка покрита с хартия за печене и печем на 160 градуса около 50 минути....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Любимия кашкавал на фурнаЛюбимия кашкавал на фурна
Сместа е леко течна, но това не трябва да ви безпокои. Сложих да се пече вкусния кашкавал на фурна в напълно загрята на 190°C печка за около 30 минути или до апетитен загар....
Любимия кекс с ябълкиЛюбимия кекс с ябълки
Изсипете в намаслена кексова форма и печете любимия кекс с ябълки на 170°C до готовност....
Романтични мъфини за любимияРомантични мъфини за любимия
Разбийте сметаната заедно с една лъжица захар. Оформете фунийка от хартия за печене и сипете вътре сметаната. Оформете сърцата и поръсете с пудра захар. Романтичните мъфини за любимия са чудни....
Любимият ТараторЛюбимият Таратор
За любимия таратор обелваме си краставичките, след това ги режем на малки кубчета. Разбъркваме си млякото и сипваме в краставиците. Бъркаме и наливаме водата, след това се разбърква отново....
Любимият сладкишЛюбимият сладкиш
Най-накрая се изсипва внимателно и бавно брашното, за да не останат бучки. Сместа се разделя на 2 равни части. Първата се слага в малка тавичка и се пече на 180 градуса до готовност на блата....