Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да си направим натурален околоочен крем у домаКак да си направим натурален околоочен крем у дома
От огромно значение е да използвате подходящата козметика, за да се радвате на красива кожа....
Кога да започнем да се обезкосмяваме?Кога да започнем да се обезкосмяваме?
Всъщност тази постановка изисква малко повече уточнение относно възрастта, от която може да започне премахването на космите, особено когато става въпрос за използване на методи, различни от кола маската и премахването на...
Кога да използваме сода и кога - бакпулвер?Кога да използваме сода и кога - бакпулвер?
5
И двата набухвателя се поставят накрая, за да започнат да действат едновременно с печенето. Приготвянето на сладкиши е висш пилотаж в кулинарията....
Как да си приготвим домашен околоочен крем с три съставкиКак да си приготвим домашен околоочен крем с три съставки
Начин на употреба: Използвайте домашния околоочен крем всяка вечер след като отстраните грима си и всяка сутрин 10 минути преди нанасянето на грима. Какви са полезните свойства на съставките?...
Какъв крем за лице да използваме през зимата?Какъв крем за лице да използваме през зимата?
Задължително е през зимата да използвате защитен крем, който действа превантивно срещу загрубяване и повреждане на кожата. Другият вариант за крем през зимата е подхранващият крем....
Какъв крем за лице да използваме през лятото?Какъв крем за лице да използваме през лятото?
Други ценни съвети за кожата ви през лятото: - не прекалявайте с грима; - не използвайте продукти с парфюми, алкохол и витамин А; - използвайте ексфолианти; - използвайки антиоксидантни серуми; - почиствайте лицето...
Кога да използваме йодасептКога да използваме йодасепт
Кога се използва йодасепт 1. При дезинфекция на рани Йодасептът е спомагателно средство за лечение на пресни рани, затова се прилага активно при оказване на първа помощ; 2....