Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Старинно лекарство за зъбобол
Чесън, смлян в каша, се смесва в съотношение 1:1 с черен пипер на прах.
Поставете сместа в марля и след това я прикрепете плътно към дясното ухо, ако ви болят зъбите от лявата страна, или до ушната мида на лявото ухо,...
Мехлем от невен - универсално лекарство за кожатаБилката се изсипва в загрятата свинска мас в емайлиран съд и се бърка непрекъснато с дървена лъжица за 10 минути. Сваля се от котлона и се оставя под капак в съда 24 часа.
След това сместа отново се загрява и се прецежда...
1
Хрянът - подправка и лекарство
Хрянът често се използва в качеството на пикантна подправка, която по вкусови качества е равносилна на горчицата и е в състояние да разнообрази различни ястия....
Картофите са и природно лекарство
Картофът може да е и природно лекарство. Този зеленчук съдържа голяма количество калий. Заради който притежава силно диуретично свойство и е препоръчителен за хората, които страдат от сърце или бъбреци....
Дафиновият лист - подправка и лекарство
С лаврови листа, които са ни познати и като подправката дафинов лист, от древни времена са украсявали главите на героите, шампионите и победителите....
Индришето – подправка, лекарство или декоративно растение?Въпреки че е доста популярно, индришето обаче и днес не е от най-често използваните подправки....
2
Солена подправка Самардала
Оставете подправката да съхне на тъмно и проветриво място, за да запази цвета си.
След като течността се изпари, подправката е готова.
Съхранявайте подправката в стъклен съд, затворен с капак....
Универсална домашна подправкаТази подправка ползвам за приготвянето на супи и всички видове ястия....
6
Домашна провансиалска подправкаДомашната провансиалска подправка се съхранява в стъклен буркан с капак на тъмно и хладно място.
Използва се за овкусяване на всякакви ястия с меса, зеленчуци, за супи и за овкусяване на хляб и крутони....
2
Домашно приготвена подправка
Домашната подправка ползвам за всякакъв вид ястия, но най-много за приготвяне на супи....
Индийско къри - подправка
Всички подправки се смесват в порцеланов и в никакъв случай метален хаван.
Започват да се стриват постепенно, докато станат на гладка каша, което отнема около 30 минути....
Отървете се от диабета завинаги с това природно лекарство!
Изпийте три бутилки от това лекарство, след което направете почивка от 15 дни.
Тава е уникално природно лекарство за хора, страдащи от диабет....
Дафиновият лист - не само подправка, но и лекарство
По времето на древните гърци и римляни дафиновият лист се е считал за ценно лекарство. Днес ние го използваме предимно в готвенето, за да овкусим това или онова ястие....
Сушени моркови (за подправка)
Изсушените зеленчуци запазват витамините и подобряват вкуса на ястия, супи и най-вече бульони.
Те се съхраняват лесно, не заемат много място и се приготвят много бързо.
За да ги съхраним за през зимата, ни е необходима...
Домашна подправка с моркови
Измийте много добре зеленчуците. Обелете морковите, главите целина и пащърнака.
Измийте ги отново и ги настържете на едрото ренде. Магданоза и листата от целина измийте и наситнете.
Смесете, посолете и объркайте добре...
Бразилска подправка за месо
Нарежете на ситно червения лук и го смесете със ситно нарязаните чушки и кориандъра.
Разбъркайте добре сместа заедно със сока от лайм и оставете да престои на хладно поне 30-тина минути....
Апетитна подправка по русенски (Анджика)
Разсипете горещата подправка в бурканчета от бебешки храни (190 г), затворете ги и ги обърнете върху капачките, докато изстинат бурканчетата с апетитката....
КориандърКориандърът се използва като подправка още от 5000 пр. Хр., което го прави една от най-старите използвани в света подправки....
1
Гъби с ориз и универсална подправка
Запържват се лукът, оризът, гъбите и вегетата.
Разстилат се в тавата, долива се гореща вода и се слага във фурната. Пече се до готовност....