Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Край на миризливите чорапиКрай на миризливите чорапи
Учени от Великобритания са намерили начин миризливите чорапи да не ни смущават повече. Новото откритие, което са направили, са нов вид чорапи, които съдържат в себе си овъглени частици от кафени зърна....
Свинска кавърма на свинска сватба от пиринския крайСвинска кавърма на свинска сватба от пиринския край
Месото се измива, нарязва се на кубчета слага се в голяма тава, ако се наложи се добавя малко мазнина или сланинка, запържва се месото. Нарязваме праза, пържим и него, добавяме към месото, овкусяваме със сол....
Пица в тава, но това не е пицата на баба ВиПица в тава, но това не е пицата на баба Ви
С шпатула, проверете, че няма залепване и започнете да месите като навивате единият край на тестото като руло и натискате с пръсти. Завъртете тестото и повторете....
Учени открили ново състояние на веществотоУчени открили ново състояние на веществото
Направеното откритие може да доведе до появата на следващо поколение свръхподводници, пробив в енергетиката и транспорта....
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
Това са 4 от най-миризливите храни в света!Това са 4 от най-миризливите храни в света!
1
Обонянието е едно от най-добре развитите ни сетива и често пъти му се доверяваме напълно, дори и да не сме виждали или докоснали дадено нещо. Това ни сетиво е от изключително значение, когато говорим за храна. Помислете...
Кьопоолу от шопския крайКьопоолу от шопския край
Избират се и средно големи чушки, които също изпичаме и слагаме да се задушат, за да могат по-лесно да се обелят след това. Доматите се обелват и нарязват на дребно....
Кавърма от Бургаския крайКавърма от Бургаския край
Налива се вода да е до продуктите и се готви под капак на тих огън до готовност на месото и да остане на мазнина. Сервираме готовата кавърма, докато е още топла. Вкусна и лесна кавърма от Бургаския край....
Гюзлюми от старозагорския крайГюзлюми от старозагорския край
Замесете гладко тесто от брашното /оставете малко количество за разточването/, маята, маслото, солта и водата. разделете готовото тесто на топчета и оставете да втасат....
Бисквитена торта Роден КрайБисквитена торта Роден Край
Свалете ринга и украсете бисквитената торта Роден Край по желание. Да ви е сладко!...
Магически чорапи с едра сол при ушни инфекцииМагически чорапи с едра сол при ушни инфекции
Тигана слагаме на слаб огън, където след пет-шест минутки чорапът се е затоплил достатъчно и се премахва. Налага се върху засегнатото място и се притиска лекичко....
Най-миризливите личности в историята на човечествотоНай-миризливите личности в историята на човечеството
11
Един от най-прославените френски крале – Анри Наварски, се прочул с това, че се опитвал да управлява страната така, че всеки труженик на кралството да яде поне веднъж в седмицата пиле. Той всяка сутрин обличал чиста...
Зловеща акула беше открита край бреговете на АвстралияЗловеща акула беше открита край бреговете на Австралия
Според учените бременността при мантиевите акули продължава около 3 и половина години, тъй като ембрионът им нараства едва с 1.4 см на месец....
Гробница на тракийски владетел бе открита край ПловдивГробница на тракийски владетел бе открита край Пловдив
Преди няколко години съоръжение с подобни размери бе открито в древноримския град Виминациум, разполагащ се на територията на днешна Сърбия....
Телешко варено от ловешкия крайТелешко варено от ловешкия край
Варете на тих огън под похлупак до омекване на месото, след което добавете картофите, нарязани на едри парчета. Варете 10-тина минути и добавете нарязаните домати....
Домашен пастет от Странджанския крайДомашен пастет от Странджанския край
Ще ви предложа една традиционна рецепта за домашен пастет от Странджанския край. Подбирате възможно по-мазно свинско месо, мазната част от гърдите или бузи, аз съм правил и с мазни изрезки....
Пилешка каша от Плевенския крайПилешка каша от Плевенския край
Източник на тази вкусна пилешка каша от Плевенския край: Hristo Y Moni‎ от Българските ястия и рецепти...
Никулденски шаран от Дунавския крайНикулденски шаран от Дунавския край
Режем Никулденския шаран от Дунавския край на рибни котлети и сервираме (като махаме шишчетата), а отстрани гарнираме със сос и зеленчуци....
Запечени пърленки от габровския крайЗапечени пърленки от габровския край
След като ребрата на скарата се отбележат върху тестото, пърленката се обръща и отново се намазва със зехтин. Запечените пърленки от габровския край са готови....
Традиционни пърленки от габровския крайТрадиционни пърленки от габровския край
Изпечете пърленките на намазнена скара, като ги обръщате и от двете страни. Още докато са топли, ги намажете с масло и поръсете с шарена сол за неустоим аромат. Традиционните пърленки от габровския край са чудни!...
С математическо уравнение може да откриете къде са изчезналите чорапиС математическо уравнение може да откриете къде са изчезналите чорапи
(L(p x f) + C(t х s)) - (P x A) – е доказаната формула, чрез която може да откриете къде може да е липсващият чорап или чорапи след последното пране....
Тайнствен град край Черноморец шашна учениТайнствен град край Черноморец шашна учени
При разкопки на полуостров Хрисосотира край Черноморец археолози се натъкнаха на изумително откритие – тайнствен град. Екипът на доцент д-р Иван Христов, ръководител на разкопките, бива изумен....
Великите открития на АрхимедВеликите открития на Архимед
3
Войник, който не чул заповедта, убил учения....
Жито по сватбарски от Троянския крайЖито по сватбарски от Троянския край
1
Житото измийте и сварете до омекване и леко разпукване на зрънцата....
Чушки с мляко от Добруджанския крайЧушки с мляко от Добруджанския край
В мазнината се запържват за около 5-6 минути почистените чушки, които преди това сме цепнали по дължина, за да я овкусят. За предпочитане са червените печени чушки, защото с тях манджичката става по-вкусна....