Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пита прощъпулник на моята дъщеря
Топката, която сме заделири настрана, разточваме на кора и режем триъгълници от нея, които слагаме отгоре върху топките, които са около голямата топка....
Кулинарните съвети на една италианска баба
От друга страна - брускети, песто, маслини, босилек, сушени домати - всички тези неща се нуждаят от хубав и ароматен зехтин. Запазете го за тях! /page
page2....
Ирена Милянкова – една баба на 30
В същото време обаче дъщерята на Николай от предишния му брак също забременя и преди дни му роди първото внуче, пише ПИК.
Малкият е кръстен Божидар....
Мекици Една нощЗавийте с кърпа и оставете да втаса на топло, докато удвои обема си.
После премесете тестото и го сложете в найлонов плик, намазан с олио, и приберете в хладилник за една нощ....
1
Баба в съня - всички тълкувания
приятел / приятелка;
- бяга - до порицание от властите;
- почиства риба - хранително отравяне;
- приготвя палачинки - загуба на пари;
- болна - крах на плановете;
- псува съсед - постигане на целта;
- пожелава ви всичко...
Спанак за всички сезони
Лукът се задушава в мазнината и се запържва заедно с каймата и подправките.
Добавя се оризът с 2 чаши хладка вода. Добавя се доматеното пюре и нарязаният спанак.
Задушава се 20-тина минути и накрая се добавя нарязаният...
Една по различна мусака
Обелете и нарежете на шайби картофите, подредете ги на дъното на намаслена тава, поръсете с черен пипер и сол на вкус.
Настържете 1/3 от кашкавала и разпределите запържената кайма върху него....
Питката на баба
В кладенче в брашното поставяме всички продукти и сместа с маята и омесваме средно меко и еластично тесто.
Тестото се оставя да втаса за 30-40 минути на топло....
Орехчетата на баба
Накрая ги сложете в хладилника за 9 часа в хладилника, за да се стегнат, след което сервирайте десерта орехчетата на баба....
Лютеница на бабаНапълнените буркани се обръщат на долу с капачките и се завиват с найлон(и с някакви стари дрехи ) докато изстинат....
1
Пърленките на бабаОставете тестото да се почине около 30 минути, след което го разделете на топки и разточете на тънки кори с кръгла форма.
Намазваме всяка кора с мас, поръсваме с малко натрошено сирене и сгъваме на две....
4
Салатата на БабаРежем краставиците и доматите на парченца. Рулцата от раци, шунката и кашкавала режем на ситно. Слагаме и царевицата.
Добавяме сол на вкус и олио.
Объркваме салатата и я поръсваме с настъргано сирене....
9
Козунака на баба
От всички продукти се омесва тесто и се разделя на три части. Оставя се да втаса, докато увеличат обема се три пъти.
Омесва се наново и леко се плете на плитки или се оформят на кифлички. Оставя се пак да втаса....
Лютеничката на баба
Всичко се оставя да къкри на слаб огън, като се бърка регулярно, за да не загори. Прибавят се подправки на вкус. Щом се свари лютеницата, се разпределя в бурканчета, които се стерилизират половин час....
Форнетите на Баба
Намажете леко всички форнети с яйце и ги наредете върху намазнена тава.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до пълна готовност....
Толумбичките на Баба
Когато се охладят всички толумбички, се обливат наново с останалия захарен сироп....
Лангидите на баба
Котлонът трябва да е на средна степен, за да не останат отвътре сурови.
Лангидите на баба са готови....