Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Самоса с пикантен дип
За да направите пълнежа, запържете лука, чесъна и джинджифила в олиото до омекване. Добавете моркова и пържете още 2-3 минути. Овкусете с гарам масала, добавете 4 с.л. вода и задушете, докато течността се поизпари. Махнете...
Самоса с многолистно тесто
Картофените кубчета се варят заедно с лука, зеленчуковата смес в подсолена вряща вода около 5 мин. Изцеждат се, прехвърлят се в голяма купа и се оставят встрани.
Лукът, кориандърът, лимоновият сок, гарам масалата, джинджифилът...
Лесни индийски самоса с нахут
Пекат се лесни индийски самоса с нахут в предварително загрята на 180 °C фурна на около 25-30 минути или до приятен загар....
Самоса с плънка от картофи и сирене
Пирожките Самоса се пържат за кратко. Пускаме по 3-4 и се обръщат внимателно. Стават бързо. Изваждат се с решетъчна лъжица, щом се зачервят и се поставят върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина....
Супа само за 7 минутиНа пръв поглед изглежда като буламач, но е много вкусна и бърза.
Запържваме маслото до златисто, след това на тънка струя прибавяме разбитото мляко и го бъркаме непрекъснато, докато се вари за няколко минути.
След това...
1
Бързи картофки само за 15 минутки
Поднесете вашите бързи картофки само за 15 минутки, докато са топли....
Домашно капучино само за 10 минВ купичка слагаме нескафето и към него прибавяме захарта и студената вода.
Разбиваме с миксер или пасатор много добре. Сместа трябва да стане на гладка и кремообразна.
Готовата смес оставяме настрани.
В тенджерка...
1
Рулца Стефани само за 35 минутиОмесваме каймата с филийката хляб (предварително накисната във вода и добре отцедена) и галетата. Разделяме каймата на четири равни части.
Всяка разстиламе и слагаме плънка от нарязани твърдо сварени яйца, краставички...
3
Бял боб само за 30 минути
Отваря се бурканче бял боб и се изплаква добре на течаща вода.
В дълбок тиган се загрява олио, запържваме ситно нарязан стар лук и пера пресен лук докато сменят цвета си.
Добавя се брашното, червен пипер, разбърква...
Омлет само с белтъциОтделят се белтъците от жълтъците, разбиват се добре и се смесват с прясното мляко.
Към тях се добавят сирене и домати.
Сместа за омлета се излива в съд със загрята мазнина и се пече.
Готовият омлет с белтъци...
1
Баница само с празРазмразете корите хубаво. Изчистете праза и го измийте. Накълцайте го или го нарежете на много ситно. По този начин няма да ви е нужно да го запържвате или задушавате.
Добавете към него олиото и разбъркайте добре. Намажете...
2
Кекс само от два продуктаКексът само от два продукта е чуден!
PS: Кексът има вкус на брауни, не е много сладък и не бухва като стандартен кекс!...
5
Миш маш на фурна само за 30 минутиИзважда се миш-маша и се поръсва с настърган кашкавал, след което се връща да се запече само за 10 минути.
Сервираме с млечно-чеснов сос.
Невероятна вкусотия, а сосчето го прави неустоимо!...
23
Пържени филийки само с яйца
Подредете пържените филийки в подходяща чиния, поръсете с пудрата захар и поднесете пържените филийки само с яйца....
СамосаТака готовите самоси се пържат на среден огън в дълбок тиган в олио на около 5 см. от дъното, след като то се е загряло....
1