Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Печени орехи с хималайска солПечени орехи с хималайска сол
1
Почистете орехите от черупките, постарайте се да ги извадите цели. Напръскайте орехите със топла вода, поръсете брашното и солта. Разбъркайте много добре, да полепне солта и брашното по орехите....
Повишете имунитета чрез лампа с хималайска солПовишете имунитета чрез лампа с хималайска сол
Ако обаче нямате достатъчно време да посещавате солни стаи, може да си закупите лампа с хималайска сол. Лампата с хималайска сол притежава редица ползи за здравето....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Хрупкави кисели краставички с хималайска солХрупкави кисели краставички с хималайска сол
2
Лесен начин да си подсигурим за през зимата хрупкава свежест – любимите хрупкави кисели краставички с хималайска сол! Чудно Вкусно!...
Лапад в буркани с хималайска солЛапад в буркани с хималайска сол
Лападът в буркани с хималайска сол е готов....
Варени гевреци с лимец и хималайска солВарени гевреци с лимец и хималайска сол
Варените гевреци с лимец и хималайска сол са готови....
Консервиран карфиол в буркани с хималайска солКонсервиран карфиол в буркани с хималайска сол
Заливаме със студена вода до пръстена на буркана, така че да покрива карфиола. Затваряме плътно капачките и в дълбока тенджера, покрити с вода ги оставяме да се варят....
Хималайска СолХималайска Сол
4
Готвене с хималайска сол Хималайската сол може напълно да замести обикновената сол както в сурови, така и в термично обработени храни....
Лесно кисело зеле в буркани с хималайска солЛесно кисело зеле в буркани с хималайска сол
2
Препоръчително е всеки ден да се разклащат по-малко - по 1 път на ден и така след 3 седмици ще имате вкусно и крехко кисело зеле.  Без варене и аспирин....
Гризини със семена, червен пипер и хималайска солГризини със семена, червен пипер и хималайска сол
Гризините със семена, червен пипер и хималайска сол са готови....
Домашен ексфолиант за лице със зехтин и хималайска солДомашен ексфолиант за лице със зехтин и хималайска сол
Домашният ексфолиант за лице със зехтин и хималайска сол е натурална и подхранваща!...
Печен слънчоглед с хималайска фина солПечен слънчоглед с хималайска фина сол
Разстиламе ги в голяма плоска тава, сипваме хималайската сол и хубаво разбъркваме с дървена равна бъркалка. Зареждаме ги в малка фурна с нисък реотан и включваме на 200 градуса....
Как да си направим инхалация с хималайска сол?Как да си направим инхалация с хималайска сол?
Веднъж свикнали с инхалациите, може да увеличите наситеността на соления разтвор, като постепенно добавяте повече хималайска сол. Инхалациите с хималайска сол са напълно безвредни....
Хималайска сол - бялото златоХималайска сол - бялото злато
Това е така, тъй като енергията им е правопропорционална на големината. Образуването им е резултат от специфични геоложки процеси преди повече от 250 милиона години....
Хималайската сол ни подмладява!Хималайската сол ни подмладява!
1
Преимуществото на хималайската сол пред обикновената е, че тя е напълно натурална и без токсини. Хималайската сол е по-чиста и по-добра....
Предимства на хималайската солПредимства на хималайската сол
Хималайскат сол, за разлика от преработената, е натурална и не съдържа токсини. Тя е нещо повече от натрий и хлорид. Хималайската сол се е кристализирала в земните недра преди милиони години....
Коктейл Лава лампаКоктейл Лава лампа
Боровинките започват да се движат в чашата като балончетата на лава лампа. Бърза и ефектна рецепта за посрещане на гости, особено на Нова Година. Консумирайте с удоволствие и мярка :)...