Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Празнична погача за Съединението на БългарияРазрязвате ги на осем части, като започвате от центъра, но не трябва да стигате до края (около 2 см трябва да не са разрязани в краищата на корите)....
2
Питка Моята БългарияНаправете си шаблон от хартия с контурите на картата на България, положете шаблона върху разточения лист и изрежете по контурите....
1
Никол Станкулова става водеща на Здравей, БългарияКакто през останалото време и през август "Здравей, България" ще започва точно в 6.30 ч", разкри водещата Мира Иванова....
3
Любимата шкембе чорба на дядо
След това го изваждаме от тенджерата и към един литър от бульона на шкембето си добавяме горещото прясно мляко. Слагаме също малко черен пипер и сол на вкус.
Свареното вече шкембе си го нарязваме на ситни парченца....
Любимата баница на Тодор ЖивковТова е рецепта за любимата баница на Тодор Живков.
Из книгата: Аз, готвачът на Живков
Не пропускайте да се насладите и вие на ботевградската баница....
17
Цяла Америка говори за Мис България
Мис Вселена България 2016-та, Виолина Анчева, прикова очите на Америка в себе си. CNN излъчи репортаж за нея.
Анчева предизвика интереса с благородно дело....
Любимата шкембе чорба на мъжа ми
Овкусете със сол любимата шкембе чорба.
Сервирайте с пресован чесън, смесен с оцет.
Вкусотия страшна е любимата шкембе чорба на мъжа ми.
Добър апетит!...
Коктейл АмериканоНапълнете висока чаша с лед.
Добавете кампарито и вермута, долейте със сода, украсете с резени портокал и поднесете коктейла веднага....
1
Любимата Мусака
Обелваме и нарязваме картофите на кубчета. Лукът се нарязва на ситно и си настъргваме домата предварително.
В тавичка слагаме малко олио и когато е загрято си добавяме лука....
Пиле каша по селски (североизточна България)
Нарязваме и измиваме пилето на порции, слагаме да се вари в 2 литра вода, след завиране отпенваме и посоляваме.
Добавяме ситно нарязаните лук и моркови, варим до пълното сваряване на месото и зеленчука....
Любимите сарми на поколения българи
Менюто за Коледните и Новогодишни празници е доста разнообразно, но няма трапеза, в която да не присъстват любимите на всички поколения сарми....
Любимата бобена чорбаСложете предварително накиснатия боб с около 2 литра вода на котлона.
Оставете го така да се вари за около 15-20 минути. След което отцедете боба, сложете около 3 литра вода и върнете на котлона....
6
Любимата постна питка
В купичка се слага содата бикарбонат. Към содата се прибавя оцетът, за да се загаси.
Добавят се солта и олиото. Добавя се и водата. Разбърква се.
В тавичка се пресява брашното. По средата се прави кладенче. Изсипва...
Любимата пухкава баница
Поръсваме със сусам и слагаме на няколко места масло.
Печем на 180 градуса до готовност....
Любимата пилешка супаПолучи се много вкусна любимата пилешка супа!
Източник: Цветомира Пенкова - Кулинарна Мрежа...
2
Любимата питка Сусамка
Разделяме на 5 равни части.
Омесваме ги на 5 топки, които намазваме с олио и оставяме за 30 минути да втаса. Подготвяме тавата, намазана с масло и поръсена с брашно....
Любимата картофена салата
Слагаме в чиния и поръсваме любимата картофена салата с маслините и пресния лук....
Любимата семейна пица
Изсипваме соса върху тестото след това нареждаме нарязания на кубчета салам и царевицата.
Поръсваме с кашкавала. Печем в умерено загрята фурна до готовност....
Любимата точена баница
Месете и след като тестото за почне да се отделя от плота, го оформете на дълго хлебче. Месете го още малко на дължина, обърнете го и продължете да го месите на ширина. Редувайте така около 5-6 пъти....
Любимата лазаня БолонезеНа дъното на тава сипвате малко от бешамела и разтилате с кора за лазаня. Редите кори и слагате от плънката. По желание може да сложите малко от бешамела.
Така редите ред кори, ред плънка....
1