Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пълнеем, защото си лягаме късно!Пълнеем, защото си лягаме късно!
Според сметките на учените така наречените будни сови приемат дневно с около 220 калории повече от хората, лягащи си навреме. Напълняването обаче е сред по-дребните недостатъци на късното лягане....
Нощна птица си? Виж каква опасност те грози!Нощна птица си? Виж каква опасност те грози!
Сигурно сте чували, че хората се делят на два типа – чучулиги и сови. Първите нямат проблем с ранното ставане и са активни най-много през първата част на деня. Вторите пък се събуждат с големи мъки сутрин и се активизират...
Пица Обичам теПица Обичам те
3
Разточвам тестото с точилка във формата на сърце, надупчвам го с вилица и го намазвам с доматен сос. Пека го 10 минути на горен и долен реотан при 200 градуса и след това отгоре слагам руколата, гъбите и другите продукти...
Мъфини Обичам теМъфини Обичам те
1
Разбиваме маслото със захарта. Прибавяме яйцата, като ги чукваме едно след друго при непрекъснато бъркане. Пресяваме смесеното с бакпулвера брашно. Започваме да прибавяме млякото и брашното, като ги редуваме, към маслената...
Кренвирши Обичам теКренвирши Обичам те
1
Кренвиршите се обелват и цепват на две по дължина като разрезът трябва да стига на 2 см от края. Двете стърчащи половинки се прегъват така че заедно с неразрязания край да образуват сърце. В долния край на сърцето...
Торта Обичам теТорта Обичам те
8
Печем блат като за реване на 180 градуса. Като изстине, режем на на две. Сиропираме с компот от ягоди. Между блатовете мажем с крема от сметана. Отгоре покриваме пак със сметана. Оформяме украса от разбитите на...
Храните се бързо! Ето какви проблеми ви грозятХраните се бързо! Ето какви проблеми ви грозят
До какви проблеми може да доведе бързото хранене вижте в нашата галерия. page1....
Тревога! Куп заболявания грозят страстните работохолициТревога! Куп заболявания грозят страстните работохолици
Това обаче не е първото изследване, което разглежда опасностите, грозящи така наречените работохолици....
Сменяте чаршафите си рядко? Ето какво ви грози!Сменяте чаршафите си рядко? Ето какво ви грози!
Какво обаче можете да направите, ако нямате възможност да перете чаршафите си всяка седмица. Ето някои лесни трикчета, с които да ги предпазите възможно най-чисти....
Гледане на зар - ето какво те очаква!Гледане на зар - ето какво те очаква!
По този начин хората започват да свързват определени символи и с тяхна помощ си обясняват какво им предстои в житейски план....
Ползваш редовно сешоар? Виж какво те грозиПолзваш редовно сешоар? Виж какво те грози
Откриха още една невероятна причина, която ни състарява по-бързо. Колкото и странно да звучи, белият фонов шум, идващ от сешора или телевизора може значително да увреди мозъка и да причини по-бързото стареене, твърдят американски...
Не си миеш зъбите, сърдечен удар те грозиНе си миеш зъбите, сърдечен удар те грози
Между лошата хигиена на устата и сърдечните заболявания има връзка и специалистите отдавна подозираха това. Досега обаче не бе открита пряка връзка....
Ето как да си направите активен въгленЕто как да си направите активен въглен
Активният въглен е особено полезно средство особено при различни случаи на отравяне като хранително, отравяне с алкохол и много други. Разбира се, той се продава във всяка аптека, но защо да не си го приготвите сами....
Ето какво те съветва нумерологичният хороскоп през декемвриЕто какво те съветва нумерологичният хороскоп през декември
За да откриете какво предвижда за вас нумерологията през студения декември, трябва да пресметнете личното си число. То представлява сбор между деня ви на раждане, месеца и годината....
Ето при какви емоционални проблеми се появяват очните заболяванияЕто при какви емоционални проблеми се появяват очните заболявания
Емоцията, която най-често се блокира при очни заболявания, е страх. Страхувате се да разберете искреното мнение на околните, страхувате се да направите грешка или пък се страхувате да не обидите някого....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Цикория при чернодробни заболяванияЦикория при чернодробни заболявания
Помага при цироза и други заболявания на черния дроб. Рецептата за отвара от цикория при болести на черния дроб е от книгата на Теменуга Димитрова и Лидия Димитрова ‐ Лечебни отвари, сиропи и настойки, 2009....
Чай при стомашни заболяванияЧай при стомашни заболявания
Две пълни чаени лъжички от смесените анасон, ким, резене и мента запарете с 250 мл гореща вода и изпийте получения чай на глътки за един ден. Изключително полезен при стомашни проблеми и неразположения....
Ето защо да не си лягате никога гневниЕто защо да не си лягате никога гневни
В следващата фаза на изследването участниците били помолени да си спомнят снимките 12 часа по-късно, като половината от групата са прекарали това време, спейки в леглата си....
Какво да ядем късно вечер?Какво да ядем късно вечер?
Истината е, че хората имат различен режим и ако едни си лягат около 22.30 часа, то други не помирисва възглавницата до 01-02 часа през нощта....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...