Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захар
Предлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
Как се прави шарена сол
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
Как се прави мляко от лимец
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
1
Леберкез - що е то и как се прави?
Ако и вие сте истински гурман и обожавате да експериментирате, опитвайки нови и нови ястия, тогава със сигурност трябва да опитате и баварски леберкез. Това всъщност е немски деликатес, който се приготвя от мляно месо във...
Как се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Халацион - що е то?
Тези компреси трябва да се правят с топла, не гореща вода, най-малко четири пъти дневно по 15 минути....
Що е то креативност?
- Креативността прави живота безкрайно разнообразен.
- Креативността ви позволява да реализирате творческа идея.
- Тя помага да се намерят начини за себереализация.
Вижте и: Как да бъдем креативни....
Скирела - що е то?
Скирела е прясно сирене, типично за исландската кухня. Това прясно и ненаситено с мазнини сирене, с мека консистенция и кисел вкус, е направено от краве мляко чрез сложен процес.
Скирела е сирене с много древна традиция...
Що е то милосърдие?
Но трупаме опит, дори и чрез провалите си, правим грешки, учим се да ги поправяме и вървим напред, към своето усъвършенстване....
Антигравитация - що е то?
За да се обясни същността на антигравитацията, най-напред трябва да се отговори на въпроса какво е гравитация.
Гравитацията е явление в природата, според което всяко тяло, което има своя маса, привлича другите тела или...
Що е то биофидбек?
Биофидбекът е сравнително нов метод за лечение у нас. Той представлява система от методи, при които човек се научава да възприема и да контролира своето тяло, както и да активира скритите сили за самолечение. В основата му...
Що е то компостиране?
Компостирането представлява разграждане на биоразтворими отпадъци, осъществяващо се под въздействието на бактерии, гъбички и други микроорганизми. Възможно е само при наличието на достатъчно кислород, влага и постоянна...
Що е то биовино?Биовиното е продукт, който се произвежда по специални правила, както всъщност и всеки биопродукт....
1
Що е то хидропоника?Хидропоника е наука за отглеждане на растения без почва. За растежа им се използва хранителен разтвор от естествени елементи, необходими за растежа на растенията в почвата.
Предимството на тази технология е, че растенията...
1
Пермакултура - що е то?
Пермакултурата представлява сравнително иновативна система за проектиране на къщи, градини и общности. В нея нуждите на хората са задоволени по екологично устойчив начин, като същевременно са максимално близки до естествените...
Касия - що е то?
Чували ли сте някога за растението касия? А знаете ли какво представлява то? Касията е вид канела, която се отличава по няколко причини от нейната роднина - цейлонската канела. Растението се използва предимно в кулинарията...
Липолиза - що е то?
Липолиза е вид козметична хирургия. При нея се използва лазер, за да се промени формата и външният вид на тялото. Има и други видове липолиза, които включват инжекции или лечение с радиовълни, но лазерната липолиза е най-често...
Бронхоаденом - що е то?
Аденомът на бронхите е новообразувание, произтичащо от епитела на каналите и лигавиците на бронхиалната стена. Клинично бронхиалният аденом се проявява чрез задух, хриптящо дишане, кашлица, кръвохрачене и признаци на...
Имуносупресия - що е то?
Това се прави с цел да се минимизира възможността организмът да отхвърли органа....
Що е то Ямун?
Ямун е едно неизвестно за нас вечнозелено тропическо дърво /плод/, принадлежащо към семейството Миртови (Myrtaceae). Произхожда от Индия, където се използва при направата на много десерти и деликатеси. Все пак индийската...
Колраби - що е то?Алабашът е добре познат у нас. Той е студоустойчив и лесно се съхранява да пролетта. Хранителната му стойност не е голяма. Той съдържа малки количества белтъчини и въглехидрати, а мазнини почти няма. За сметка на...
1