Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замразен нахут за директна употребаЗамразен нахут за директна употреба
Направо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
Салата с моркови за атлетично тялоСалата с моркови за атлетично тяло
1
Нарязват се чушките и моркова. Сваряват се яйцата и също се нарязват. Слагат се в чиния или купа за салата, отгоре се поръсва сиренето. Накрая се овкусява с резена лимон и зехтина(маслините). Продуктите са за 1 бр....
Жасмин - употреба и ползиЖасмин - употреба и ползи
Медицински употреби на жасмин Маслото от жасмин често се ползва като естествено лекарство при състояния на стрес, безпокойство, депресия, умора и др. Твърди се, че маслото от жасмин действа и като мощен афродизиак....
Употреба на кокосово мляко в кулинариятаУпотреба на кокосово мляко в кулинарията
2
Чаша кокосово мляко съдържа по-малко калории дори от портокаловия сок и стимулира метаболизма в организма. Друг плюс в полза на тази напитка е, че е мощен антиоксидант и ще ви помогне в борбата с вирусите....
Ползи от козето млякоПолзи от козето мляко
2
Козето мляко е малко по-особено на вкус и на доста хора не им понася миризмата....
Фосфорни торове - ползи и употребаФосфорни торове - ползи и употреба
Фосфорът е химичен елемент, който се среща широко в дивата природа и земната кора. Атомният номер на фосфора е 15. Елементът се характеризира с повишена химическа активност и образува около 200 различни минерала. Фосфорните...
Фаро - кулинарна употреба и ползиФаро - кулинарна употреба и ползи
По какъвто и начин да изберете да приготвите фаро, ползите му за човешкото здраве са доказани от векове, което обяснява популярността му и днес....
Бадемово брашно – ползи и употребаБадемово брашно – ползи и употреба
Благодарение на леко сладкия си вкус и копринена текстура, бадемовото брашно се ползва за приготвяне на лакомства като кексчета, малки кокоски, любими меденки и красиви френски макарони....
Койева киселина: ползи и употребаКойева киселина: ползи и употреба
Използването на съставката в малки дози помага за това при продължителна употреба....
Тученица - ползи и кулинарна употребаТученица - ползи и кулинарна употреба
В Турция тученицата се слага в сладкиши и салати, готви се като спанака, смесва се с кисело мляко и се прави вариант на кисело мляко със зеленчуци и подправки....
Мескитово брашно - ползи и употребаМескитово брашно - ползи и употреба
Мескитовото брашно се добива от дървото мескит. То може да бъде открито в пустините на Мексико и САЩ. Нарича се още Дървото на живота. Брашното от мескит представлява прах, получен от смилането на семената и шушулките...
Здравословни ползи от биволското млякоЗдравословни ползи от биволското мляко
Здравословни ползи от биволското мляко Биволското мляко се препоръчва за здрави кости, дентално здраве, здравето на сърдечносъдовата система, наддаването на тегло и др....
Неуспоримите ползи на киселото млякоНеуспоримите ползи на киселото мляко
Няма конкретни доказателства, че мазнините в киселото мляко са вредни. Всъщност киселото мляко може дори да е от полза за здравето на сърцето....
Камилско мляко - ползи и приложениеКамилско мляко - ползи и приложение
Ползи от камилското мляко Уникалността на тази напитка се крие в нейните полезни свойства. На първо място, самият химичен състав на млякото е много по-полезен....
Морски копър - ползи и кулинарна употребаМорски копър - ползи и кулинарна употреба
Морският копър е вид солена, блатна трева. В продължение на векове, сочните му стъбла са били търсени заради техните успокояващи храносмилането свойства и висока хранителна стойност. Най-добър за готвене морският копър...
Чай от глог - ползи и употребаЧай от глог - ползи и употреба
Ползите за здравето на глога се дължат на неговия уникален състав. Изключително високото съдържание на флавоноиди е най-голямото му богатство. Те са мощен антиоксидант с органичен произход....
Самбал - здравословни ползи и кулинарна употребаСамбал - здравословни ползи и кулинарна употреба
Основната полза от консумацията на подобен сос се състои в ползата от капсаицина, който се намира в лютите чушки....
Корен от репей – ползи и употребаКорен от репей – ползи и употреба
Репей е изключително разпространено по нашите земи и в цяла Европа двугодишно или многогодишно растение. Той има лилави цветове и сърцевидни, плътни листа, а на височина понякога достига впечатляващия ръст от над метър....
Брашно от рожков - ползи и употребаБрашно от рожков - ползи и употреба
Особености и предимства на брашното от рожков Здравословните ползи от рожков са доказани. Включването му в дневното ви меню може да донесе само ползи за здравето ви....
Брашно от елда - ползи и употребаБрашно от елда - ползи и употреба
Елдата е богата на различни антиоксидантни растителни съединения, които са отговорни за много от нейните ползи за здравето....
Брашно от киноа – ползи и употребаБрашно от киноа – ползи и употреба
Освен това киноата може да се похвали с антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да са от полза за здравето на храносмилателния тракт....
Здравословни ползи и употреба на рожковЗдравословни ползи и употреба на рожков
Всички видове брашно от рожков са подходящи за употреба в напитки и здравословни десерти, а изборът зависи от индивидуалните ви предпочитания. Опитайте всеки един, за да определите кой ви харесва най-много!...
Кафява захар Мусковадо - ползи и употребаКафява захар Мусковадо - ползи и употреба
По-ценни обаче са здравословните ползи от захар Мусковадо. Какви са те?...
Ползи и употреба на цейлонска канелаПолзи и употреба на цейлонска канела
Цейлонската канела е ценна подправка, която има си струва парите - неповторимият и аромат и полезни свойства при правилна дозировка носят само ползи на тялото ни....
Трънки - всички ползи, свойства и употребаТрънки - всички ползи, свойства и употреба
Нека разгледаме по-отблизо това трънките - техните свойства, ползи и вреди. Трънката е растение, което може да донесе много ползи за здравето, ако се използва правилно....