Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да подхраним мушкатото
Подхранване на мушкатото
Една от най-важните стъпки в отглеждането на красивото и пълно с цветове мушкато е именно подхранването му, затова ще обърнем повече внимание именно на него....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
2
Как да се грижим за мушкатото през зимата
Има и някои по иновативни методи за презимуване на мушкатата, които дават доста добри резултати, макар и недоказали се във времето. За тази цел мушкатото трябва да бъде извадено от пръста и коренът му да е почистен....
С какво да торим мушкатото?
Само 1-2 капки йод в литър вода са достатъчни, за да може мушкатото да радва окото с изобилен цвят....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Яхния Да си оближеш пръстите
Яхнията се вари до готовност.
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
От каква почва се нуждае мушкатото?
Един от важните аспекти е използването на правилната почва за мушкатото.
Каква почва обича мушкатото?
Мушкатото е доста взискателно към почвата. Идеалното решение е неизползвана, рохкава почва с добър дренаж....
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Така се осолява сланинаСложете капак и тежест върху него, може камък. Съхранявайте домашната сланина на хладно и сухо място.
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня....
3
Може ли да се самохипнотизираме?Мислите на човек могат да бъдат разпределени в две категории – съзнание и подсъзнание.
Подсъзнанието дава неосъзната или забравена информация, която се провокира от определени реакции и чувства. На това ниво се съхранят...
1
Човек може да се регенерираНапълно е възможно в недалечното бъдеще такива фантасмагорично звучащи неща като отглеждане на крайник, възстановяване на счупен гръбнак или увреден мозък да станат реалност.
Това ще се случи благодарение на изключителното...
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Лукът се бори срещу напълняването
Лукът е полезен за жените, които имат склонност към напълняване, тъй като има способността да ги предпазва от поява на излишни килограми. До този извод стигнаха след свое проучване учени от университета на Южен Куинсланд....