Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Негърско окоПудрата захар, сухото мляко и маслото се смесват. Към тях се добавя какаото и малко се разтопява маслото.
След това бисквитите се смилат и сместа от маслото, пудрата захар и сухото мляко се изсипва към бисквитите и се...
1
Коктейл Котешко Око
В шейкър с лед слагаме джина, сухия вермут, кирша, трипъл сек ликьора и лимоновия сок.
Разклащаме хубаво докато се охлади добре.
Пресипваме коктейла в охладена коктейлна чаша и добавяме заледената вода в средата на...
Мързеливо ризото
Измивате ориза и го оставяте да кисне във вода 1 час. След това го прехвърляте в намаслена тавичка, като добавяте към него нарязаните на ситно лук и тиквички.
Посолявате на вкус и наливате 1 и 1/2 ч.ч. вода. Печете яденето...
Мързеливо пиле фрикасе
А именно освен гореописаната мързелива застройка преди нея правя запръжка в 3-4 с.л. олио и половината от брашното. А ако пилешкото месо е от буркан /домашно консервиран/ всичко това става за 10-15 мин....
Къри с боб Черно око
Ястието се приготвя с боб Черно око, който е популярен в индийската кухня, а неговият вкус наподобява този на лещата. Бобът се накисва един ден предварително във вода. Слага се на котлона да заври с чиста вода, а след като...
Италиански слепени бисквитки Биволско око
Италиански слепени бисквитки Биволско око или biscotti occhio di bue будят много симпатии, както защото формата им много напомня на добрите очи на добитъка, така и защото са толкова добри и лесни за приготвяне.
Тези бързи...
Къри с боб Черно око
Ястието се приготвя с боб Черно око, който е популярен в индийската кухня, а неговият вкус наподобява този на лещата. Бобът се накисва един ден предварително във вода. Слага се на котлона да заври с чиста вода, а след като...
Мързеливо кюфте в микровълнова
Каймата се смесва с накиснатия и отцеден хляб (без кората), ситно нарязания лук, яйцето, подправките, солта, пипера и кетчупа и се размесва добре.
Сместа се разстила в тавичка и върху нея се нареждат тънки парченца бекон...
Мързеливо мляко с ориз
Измийте ориза и го сложете в малка йена, налейте 1 ч.ч. вода и сложете капака, сложете във фурната на 220 градуса.
Размийте жълтъците с брашното и захарта, добавете млякото и ванилената захар.
Когато оризът поеме...
Мързеливо сладко от дюлиДюлите обелваме и почистваме от семките.
Настъргваме ги на едро ренде.
Посипваме ги със захарта и лимонтузуто и разбъркваме добре.
Слагаме веднага в бурканчета, затваряме лесното сладко от дюли и стерилизираме...
4
Мързеливо суши за диети
Завиваме рачешките рулца с парченца пушена сьомга.
Сервираме.
Подходящо за рибен ден на диети....
Мързеливо суфле от тиквички
Разбъркайте хубаво настърганите тиквички, ситно нарязания лук, натрошеното сирене, разбитите яйца, киселото мляко, брашното и солта.
Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тавичка.
Изпечете до готовност суфлето...
Мързеливо сладко от дюлиДюлите обелваме и почистваме от семките.
Настъргваме ги на едро ренде.
Посипваме ги със захарта и лимонтузуто и разбъркваме добре.
Слагаме веднага в бурканчета, затваряме лесното сладко от дюли и стерилизираме...
4
Мързеливо тирамису без сурови яйца
Поръсете с какао и поднесете мързеливото тирамису без сурови яйца....
Вранско око
Вранско око или кръстач /Paris quadrifolia/ представлява многогодишно тревисто растение от семейство Кремови /Liliaceae/. Вранското око има дълго, пълзящо и хоризонтално коренище, обвито с влагалищни люспи. Стъблото е до...
Салата от боб Черно око с маслиниБобът се слага в тенджера с вода. След завиране първата вода се изхвърля.
Налива се нова вода и бобът се вари до омекване. Трябва да се внимава да не се превари.
В купа се смесват нарязания на ситно лук, оцетът и солта...
1
Салата с киноа и боб Черно око
Киноата се измива и се слага да се вари в 2 ч.ч. вода. Отнема около 15 минути след завирането на водата.
През това време се измива и накъсва спанакът.
Чери доматите се нарязват на четвъртинки, а маслините на колелца...
Бисквити биволско око с желе от дюлиМаслото се разбива със захарта докато се получи пухкава смес. Едно след друго се прибавят яйцата, като не се спира бъркането.
Брашното се пресява и към него се прибавя бакпулверът. Полека се прибавя от брашното към яйчената...
2
Пастичини Биково око (Pasticcini Occhi Di bue)
Фурна - 180 градуса;
Плоска тава покрита с хартия за печене.
В купа с вилица се разбива яйцето и захарта. Добавя се мекото масло, като леко се смачква с вилицата, то ще стане на много дребни парченца, добавя се ванилията...