Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Маслени ботушки и бастунчета
Разточете кора и изрежете ботушки и бастунчета с резци с тази форма.
Сложете в тава върху хартия за печене и печете на 180 градуса за 10-12 минути.
Изпечените сладки и оставете да се охладят много добре....
Боб яхния с дъх на пролет
Нарязват се на дребно лукът, стеблата на подправките и чушката. След това ги запържете в олиото до златисто.
Добавете брашното и след като запържите и него, прибавете сол, черен пипер и червения пипер....
Ботушките на Дядо Коледа
С получената глазура украсяваме ботушките на Дядо Коледа и ги поръсваме със захарни пръчици....
Салата Пролет
Добавяме нарязания на ситно лук.
Добавяме семената от чия и лененото семе. Овкусяваме със сол, оцет (може и лимонов сок) и зехтин на вкус....
Питка ПролетОставяме тестото да втаса за около 30 мин., след което го разточваме на една голяма кора (не много тънка). След като сме разточили кората, с помощта на чашка (по- широка) изрязваме кръгчета....
2
Торта ПролетРазбийте заедно маслото, захарта и яйцата до получаване на пухкава смес. Добавете постепенно на части сухите съставки, като ги редувате с млякото.
Разделете получената смес на две....
1
Козунак пролетТестото става отново леко течно, но при постоянно месене и добавяне на малко брашно ще стане с нормална пухкава консистенция....
1
Салата ПролетХубаво объркайте и залейте салата с дресинга, приготвен от разбитите заедно лимонов сок, зехтин, мед с малко сол и черен пипер на вкус.
Поднесете със стръкче пресен магданоз....
1
Най-модерните ботуши за пролетта
През пролетта на 2013 година са модерни ботуши с високи токчета, но също така и ботуши, които са с равна подметка....
Отворени пайове със смокини
Смокините се измиват и се режат на резенчета. Тестото се разделя на 4 части. Тестото се разточва на кръгове и се слагат в тава, постлана с хартия за печене....
Отворени кифлички с касис
Тестото се разделя на 16 парчета и от всяко се прави топка, която се разточва на кръг с диаметър около 10 сантиметра....
Шоколадова торта ПролетМоже да изпечете блатовете наведнъж и после да ги разрежете, но на мен този вариант ми е по-лесен, а и така стават еднакви.
Шоколадовата торта Пролет е готова....
2
Погача красива Пролет
Пече се на 170°C първо на долен реотан за 20 минути, след което се включва на горен и долен реотан до готовност.
Бон Апети с моята погача красива пролет!...
Козуначена погача Пролет
Сиропът се вари около 10 минути от момента на завиране.
Бон Апети с тази козуначена погача Пролет!...
Агнешко Зелена Пролет
На дъното на тенджерата слагаме половината зелена смес, върху нея сипваме месото, захлупваме с другата половина зелена смес и с подправките.
Заливаме с бульона, в който сме разтворили 1-2 с.л. брашно....
Торта Първа пролетБисквитите и ядките се смилат на трохи в чопър. Към полученото се добавя зехтинът. Капва се и малко оризово мляко на око, като целта е след разбъркването на компонентите да се получи смес, наподобяваща мокър пясък....
2
Агнешко Зелена Пролет
На дъното на тенджерата слагаме половината зелена смес, върху нея сипваме месото, захлупваме с другата половина зелена смес и с подправките.
Заливаме с бульона, в който сме разтворили 1-2 с.л. брашно....
Бързи отворени питки със сирене
Поставете тавата със сиренките в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 30 минути до златист цвят....
Комбинирани пърленки - отворени и затворени
Така приготвям отворените пърленки.
Ако желаете можете да ги направите и затворени....
Баница с праз Пролет
Навива се на руло и се нарежда в подмазана тавичка.
Отгоре се слагат парченца масло. Пече се на 200˚С 45 минути....
Пражката пролет
Пражката пролет е време, в което в Чехословакия имало много протести и политическа либерализация....
Ботуш торта
Накрая приготвяме крема за украсата на тортата. Два белтъка се разбиват на сняг с 4 с.л захар. Отделно се разбиват ¾ чаши захар с маслото и жълтъците. Двете части се смесват....
Хитът на лятото: бели дрехи и ботуши
Още една тенденция, която трябва да знаете за лятото: летните ботуши, сандали с чорапи, които имитират ботуш. Още по-моден ще е той, ако е отворен за пръстите. Летните колекции от ботуши изобилстват от черна дантела....
Ярките гримове са на мода тази пролет
Гримьорите съветват тази пролет да се експериментира и с цвета на червилото, което да се нанася върху устните задължително с четка....