Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Маслени ботушки и бастунчетаМаслени ботушки и бастунчета
Разточете кора и изрежете ботушки и бастунчета с резци с тази форма. Сложете в тава върху хартия за печене и печете на 180 градуса за 10-12 минути. Изпечените сладки и оставете да се охладят много добре....
Боб яхния с дъх на пролетБоб яхния с дъх на пролет
Нарязват се на дребно лукът, стеблата на подправките и чушката. След това ги запържете в олиото до златисто. Добавете брашното и след като запържите и него, прибавете сол, черен пипер и червения пипер....
Ботушките на Дядо КоледаБотушките на Дядо Коледа
С получената глазура украсяваме ботушките на Дядо Коледа и ги поръсваме със захарни пръчици....
Салата ПролетСалата Пролет
Добавяме нарязания на ситно лук. Добавяме семената от чия и лененото семе. Овкусяваме със сол, оцет (може и лимонов сок) и зехтин на вкус....
Питка ПролетПитка Пролет
2
Оставяме тестото да втаса за около 30 мин., след което го разточваме на една голяма кора (не много тънка). След като сме разточили кората, с помощта на чашка (по- широка) изрязваме кръгчета....
Торта ПролетТорта Пролет
1
Разбийте заедно маслото, захарта и яйцата до получаване на пухкава смес. Добавете постепенно на части сухите съставки, като ги редувате с млякото. Разделете получената смес на две....
Козунак пролетКозунак пролет
1
Тестото става отново леко течно, но при постоянно месене и добавяне на малко брашно ще стане с нормална пухкава консистенция....
Салата ПролетСалата Пролет
1
Хубаво объркайте и залейте салата с дресинга, приготвен от разбитите заедно лимонов сок, зехтин, мед с малко сол и черен пипер на вкус. Поднесете със стръкче пресен магданоз....
Най-модерните ботуши за пролеттаНай-модерните ботуши за пролетта
През пролетта на 2013 година са модерни ботуши с високи токчета, но също така и ботуши, които са с равна подметка....
Отворени пайове със смокиниОтворени пайове със смокини
Смокините се измиват и се режат на резенчета. Тестото се разделя на 4 части. Тестото се разточва на кръгове и се слагат в тава, постлана с хартия за печене....
Отворени кифлички с касисОтворени кифлички с касис
Тестото се разделя на 16 парчета и от всяко се прави топка, която се разточва на кръг с диаметър около 10 сантиметра....
Шоколадова торта ПролетШоколадова торта Пролет
2
Може да изпечете блатовете наведнъж и после да ги разрежете, но на мен този вариант ми е по-лесен, а и така стават еднакви. Шоколадовата торта Пролет е готова....
Погача красива ПролетПогача красива Пролет
Пече се на 170°C първо на долен реотан за 20 минути, след което се включва на горен и долен реотан до готовност. Бон Апети с моята погача красива пролет!...
Козуначена погача ПролетКозуначена погача Пролет
Сиропът се вари около 10 минути от момента на завиране. Бон Апети с тази козуначена погача Пролет!...
Агнешко Зелена ПролетАгнешко Зелена Пролет
На дъното на тенджерата слагаме половината зелена смес, върху нея сипваме месото, захлупваме с другата половина зелена смес и с подправките. Заливаме с бульона, в който сме разтворили 1-2 с.л. брашно....
Спаначена торта ПролетСпаначена торта Пролет
Оставяме спанечана торта Пролет да стегне за няколко часа....
Торта Първа пролетТорта Първа пролет
2
Бисквитите и ядките се смилат на трохи в чопър. Към полученото се добавя зехтинът. Капва се и малко оризово мляко на око, като целта е след разбъркването на компонентите да се получи смес, наподобяваща мокър пясък....
Агнешко Зелена ПролетАгнешко Зелена Пролет
На дъното на тенджерата слагаме половината зелена смес, върху нея сипваме месото, захлупваме с другата половина зелена смес и с подправките. Заливаме с бульона, в който сме разтворили 1-2 с.л. брашно....
Бързи отворени питки със сиренеБързи отворени питки със сирене
Поставете тавата със сиренките в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 30 минути до златист цвят....
Комбинирани пърленки - отворени и затворениКомбинирани пърленки - отворени и затворени
Така приготвям отворените пърленки. Ако желаете можете да ги направите и затворени....
Баница с праз ПролетБаница с праз Пролет
Навива се на руло и се нарежда в подмазана тавичка. Отгоре се слагат парченца масло. Пече се на 200˚С 45 минути....
Пражката пролетПражката пролет
Пражката пролет е време, в което в Чехословакия имало много протести и политическа либерализация....
Ботуш тортаБотуш торта
Накрая приготвяме крема за украсата на тортата. Два белтъка се разбиват на сняг с 4 с.л захар. Отделно се разбиват ¾ чаши захар с маслото и жълтъците. Двете части се смесват....
Хитът на лятото: бели дрехи и ботушиХитът на лятото: бели дрехи и ботуши
Още една тенденция, която трябва да знаете за лятото: летните ботуши, сандали с чорапи, които имитират ботуш. Още по-моден ще е той, ако е отворен за пръстите. Летните колекции от ботуши изобилстват от черна дантела....
Ярките гримове са на мода тази пролетЯрките гримове са на мода тази пролет
Гримьорите съветват тази пролет да се експериментира и с цвета на червилото, което да се нанася върху устните задължително с четка....