Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сирене
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Преслава пилее парите на новия си
Явно парите вече не са притеснение в живота на Преси, след като в него е Павката....
Спрете да бъдете мърльо! Подредете живота си с тези съвети
Рано или късно всеки от нас започва да мечтае животът му да е добре организиран и подреден. Това ни помага да сме по-спокойни за бъдещето си. За да постигнем тази така бленувана организираност, е добре да следваме няколко...
Пилето, в което ще се влюбитеПоднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
2
Спрете Алцхаймер с тези съвети
Ако решите да се съобразите с този полезен съвет, трябва да хапвате по-малко червено месо, масло, маргарин, сладкиши и пържени продукти....
Как да спрете да си гризете устните?
Независимо дали хапете устните си случайно или заради безпокойство, има много решения, които да ви помогнат да спрете и да бъдете по-здрави!...
Най-добрите милинки със сирене
Включваме фурната да загрява на 180°C.
Печем в нея най-добрите милинки със сирене до хубаво зачервяване....
Най-добрите бургери на света
Барбекю соса в тази рецепта за домашен бургер можем да направим предварително и да го държим в хладилник....
Пет лесни съвета как да спрете да прахосвате храна
Как да не се разхищава храна винаги е било гореща тема за тези, които са решили да спестят пари или да опазят планетата....
Как да спрете безразборното харчене на пари
Придържайте се към пари в брой и спрете да разчитате на кредитни карти!...
Тотално погрешните съвети за красота! Спрете да правите това
И докато някои от съветите са просто гениални, то други са тотално погрешни и ни карат да изглеждаме потресаващо. Не е удачно да се доверявате на налудничавите съвети, които събрахме за вас в галерията по-горе....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Най-добрите свински уши на скара
Нарязват се на продълговати ленти и се овкусяват с подправката за барбекю, соевия сос, по желание може да добавите малко олио.
Ако има нужда и сол, объркват се и се оставят да престоят във хладилника за ден....
Най-добрите американски макарони със сирена
Оставя се да се разтопи сиренето и се разбърква, да се смесят добре. Не трябва да завира и да стои дълго на котлона, а само да се затопли....
Най-добрите палачинки с прясно мляко
Сипете на порции толкова брашно, колкото е нужно, като разбърквайте задължително с телена бъркалка, за да не се образуват бучки. Крайната смес трябва да бъде с гъстота на боза....