Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
1
Смеете ли да си направите такъв маникюр! (ГАЛЕРИЯ)
Въпреки това бихте могли да го направите за Хелоуин или пък за друго парти с по-нетрадиционен дрескод....
Майонеза от вкъщи
В тесен съд изсипваме всичките подправки.
След това пасираме.
Много лесна и много по-вкусна е домашната майонеза от тази в магазините....
Сушени дренки вкъщиПодбираме добре узрели плодчета около 1 килограм.
Почистваме ги добре.
Сгряваме 800 мл вода и към нея прибавяме солта.
Когато солта се разтвори, заливаме дренките с леко подсолената вода.
Оставяме ги да се отцедят...
1
Различен крем карамелРазбийте яйцата със захарта и добавете млякото и ванилената захар. Карамелизирайте захарта, като накрая добавите 1 с.л. вода.
Изсипете карамела в кексова форма (аз ползвах силиконова). Сипете яйчената смес и подредете...
2
Различен празничен тиквеникВ поднос или директно в индивидуални чинии сглобете този различен празничен тиквеник на порции....
2
Един различен тиквеник
Настъргвам тиквата и я миксирам с 4 шепи грис. Приготвям каша от киселото мляко, захарта, олиото, бакпулвера, 2 яйца и ванилията.
Разпъвам първа кора и я мажа с няколко капки масло. Отгоре слагам втората кора. Покривам...
Идеи за маникюр в различни цветове
Ако искате да имате красиви френски нокти, които да носят лятно настроение, то можете да направите френски маникюр с различни цветове....
Зеленчукова кремсупа за всички вкъщиТаткото обаче си има свои предпочитания и за него приготвям гъби печурки, задушени на тиган в масло и овкусени с див лук и сол. Тях си добавяме в зеленчуковата кремсупа за всички вкъщи преди похапване....
1
Направете си сами моцарелаНай-добрата моцарела се прави от биволско мляко, но при липса можете да използвате и краве. Трябва ви вода без хлор, най-добре дестилирана, а също и пепсин или мая за сирене.
Един литър мляко се нагрява до 25 градуса...
3
Оризът - различни видове, различно приготвяне
Този вид италиански ориз се препоръчва не само за ризото, но и за различни видове предястия и храни, приготвени във фурната....
Различен качамак с маслини
Налейте вода в тенджерка и я посолете леко. След като течността заври, сипете гриса и маслото. Не спирайте да бъркате в продължение на 2-3 минути.
Прибавете нарязаните маслини и сирене, овкусете с черен пипер.
Продължете...
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Направете си сами цветни пръчици
Сместа може да се раздели на 2-3 части и да се оцвети с различен цвят;
4. Сместа се прехвърля в пош. Ако е на Wilton се ползва накрайник N4;
5. Поставяме хартия за печене на равна повърхност....
Направете си сами полезни гримове
От парабени и сулфати до добавени аромати, тези елементи са в състояние да предизвикат най-различни алергии и раздразнения по кожата....
Любимите вкъщи макарони със сирене на фурнаКонсумират се студени любимите вкъщи макарони със сирене на фурна и са мнооого вкусни :)
Приятен апетит!...
1
Как да си направим конопено мляко вкъщи
Може да ви се струва странно, но приготвянето на конопено мляко е полезна и здравословна практика. А ако сте вегетарианец, това растително мляко е идеален заместител на млечните продукти.
Млякото от коноп се прави...
По-различен хумус от бобБобът се сварява до готовност (при използване на боб без люспа, бобът е готов за около 30 мин.)
След като бобът е готов, с помощта на блендер разбийте всички съставки добре, докато се получи пухкава смес.
Преди сервиране...
1
Традиционна мусака с различен вкус
Направете заливката за мусака, като в купа счупите яйцата.
Добавете киселото мляко, брашното и содата. Разбъркайте с тел.
Излейте върху мусаката и върнете във фурната....
Един по-различен султан кебап
Направете соса, като пресовате чесън и го смесите със заквасената сметана. Сипете сметаната в подходяща купичка. Загрейте маслото в огнеопорен съд на котлона и запържете леко лютия червен пипер....
Кюфтета с различен доматен сос
Сложете каймата в дълбока купа, добавете дребно нарязания лук и дребно нарязаните чушки, яйцето, галетата, и подправките. Омесете добре, оставете за 30 мин. в хладилник.
Оформете кюфтета от каймата, изпържете ги от двете...