Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
При последния път трябва да се изпари цялата течност. Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка. Оставя се да се охлади до умерена температура и се добавят жълтъците - един по един....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Осолявам на вкус - ползвам едра сол около лъжица, просто сиренето се соли от всички страни. И тъй като е около 700 г не стои дълго. Сухо осоляване - сиренето от всички страни се маже добре със сол....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Нещата, които да спрем да правим, преди да навършим 40Нещата, които да спрем да правим, преди да навършим 40
За да се радвате по-дълго на здраво сърце, вижте в следващите редове нещата, които трябва да спрем да правим, преди да навършим 40 години....
Какво е важно, преди да започнете да поститеКакво е важно, преди да започнете да постите
За да се настрои тялото, трябва да се намалят дневните дажби храна преди да започне истинският пост. Намаляването на храната е сигнал за ума, стомаха и апетита, че предстои ограничение....
Преди да започнете да готвите месо, прочетете това!Преди да започнете да готвите месо, прочетете това!
Ако искаме да запазим всички нужни за организма елементи на месото, слагаме да ги варим в гореща вода....
Нещата, които трябва да знаете, преди да боядисате косата сиНещата, които трябва да знаете, преди да боядисате косата си
Спрете за кратко с въодушевлението от рязката промяна на външния си вид и вижте тези шест неща, които може би е трябвало да знаете, преди да се захванете със самото боядисване....
Всичко за скаридите - избор, как да ги почистим и ползиВсичко за скаридите - избор, как да ги почистим и ползи
Хванете здраво скаридите и започнете да натискате зъбчето на вилицата в кухината. Скаридите ще започнат да се изправят, когато зъбът се движи нагоре. Поради натиска черупката лесно се отделя от месото....
Неща, които никога не трябва да правите, преди да си легнете!Неща, които никога не трябва да правите, преди да си легнете!
Добре е 30 минути преди сън да оставите настрана всякакви физически и мисловни дейности. Правете само неща, които ви отпускат и успокояват. 5....
По колко пъти да носим дрехите, преди да ги изперем?По колко пъти да носим дрехите, преди да ги изперем?
Когато дрехите ви са носени само за 1-2 часа, не миришат лошо и са чисти, винаги може да им подарите още едно носене преди да ги изперете....
Спанак за всички сезониСпанак за всички сезони
Лукът се задушава в мазнината и се запържва заедно с каймата и подправките. Добавя се оризът с 2 чаши хладка вода. Добавя се доматеното пюре и нарязаният спанак. Задушава се 20-тина минути и накрая се добавя нарязаният...